Share
Tweet
Share
Send to friend

Pet načina za proslavu rođendana na poslu u recesiji

Nikoga ne veseli pretjerano izdavanje plaće za mnoštvo formalnih rođendanskih poklona, no proslava rođendana, kao što je pokazala nedavna anketa na MojPosao, važna je za dobru atmosferu u uredu.

Pet načina za proslavu rođendana na poslu u recesiji

1) Zajednička čestitka i to je to

Pločica s kredom i napisanom čestitkom, stara gramofonska ploča s potpisima, uokvirena slika bijelog papira s potpisima i željama svih kolega, šaljiva fotomontaža izrađena u Photoshopu i printana na tvrdom kartonu... Ideja ima bezbroj, bitno je samo da svi napišu svoje imena i želje od srca.

2) Domaći kolači

Neka rođendan kolege bude isprika za team- building u vidu pečenja palačinki, browniea, vafla ili jednostavno grijanja gotovih smrznutih proizvoda koje ćete ukrasiti džemom od jagoda, šlagom i nutelom. Čast biranja i čestitku napisanu šlagom dobit će upravo rođendanski slavljenik, a zajedničko pravljenje kolača može biti idealno rješenje za proslavu rođendana tvrtke.

3) Svatko donese nešto svoje

Umjesto plaćanja ručka, cateringa ili spravljanja palačinki, zajednički upregnite snage s kolegama i neka svatko donese svoj mali kućni kuhinjski uradak. Uvjet je samo da bude jestivo. Takav način proslava popularan je u SAD-u, no nema razloga da se ne proširi i ovdje, posebice zato što uvelike olakšava organizaciju proslave.

4) Ukinite davanje poklona za rođendane  i darujte se za Božić

Kao u osnovnoj školi kad ste izvlačili papiriće za tajnog prijatelja, tako možete izvlačiti imena kolega i međusobno se darivati sitnicama za određenu prigodu. Ili svatko može pripremiti poklon koji se, kasnije u igri na sreću, poklanja ostalima. Dobra ideja je uvođenje manjih darivanja tokom godine s tematskim nazivima poput „darovi do 20 kuna“, „tajni recepti“ ili „moja omiljena hrana“.

5) Zabava umjesto darivanja

Umjesto kolača i trčanja do trgovine radi poklona, dogovorite se za zajednički turnir u kartanju, stolnom nogometu ili kvizu znanja. Ideja proslave rođendana i kupovina poklona za kolege od kojih neke gotovo ne poznajemo nije u trošenju već u dizanju atmosfere na radu i zajedničkoj zabavi (M.D.)

 

We use cookies to enhance your experience. By continuing to visit this site you agree to our use of cookies. Learn more.