Share
Tweet
Share
Send to friend

Lista suicidalnih poslova

Zanimanja u kojima su samoubojstva češća pojava vezana su uz samotni rad i veliku količinu stresa, no kako objasniti da se na listi najkritičnijih nalaze veterinari i keramičari?

Lista suicidalnih poslova

Fizičari, inženjeri za pomorski promet i zubari zanimanja su u kojima si muškarci najčešće oduzimaju život, sudeći prema istraživanju NIOSH, Nacionalnog instituta za radnu sigurnost i zdravlje u SAD-u.

Veterinari, financijski službenici i kiropraktičari slijedeći su u nizu, a život nije lak ni u građevini: supervizori za tešku građevinsku opremu i građevinari nalaze se na sredini liste najubojitijih zanimanja.

U topu ih slijede keramičari i agenti za nekretnine, pri čemu možemo nagađati da dio razloga leži u financijskim poteškoćama, posebice kod agenata za nekretnine nakon financijske krize 2008.

Struja ubija, kako doslovno, tako i psihu ljudi koji se njome bave: supervizori električne opreme, operateri za toplinsku obradu i električari slijedeći su u nizu za samoubilački čin.

Voditelji farmi, odvjetnici, stolari u zahtjevnijim područjima, farmaceuti i znanstvenici iz prirodnih područja loše kotiraju na svjetskoj razini, no u listi "Top 19", najbolji su odabir: znanstvenici imaju „samo“ 130% šansi za samoubojstvo u odnosu na američki prosjek. (M.D.)

Izvor: BusinessInsider

We use cookies to enhance your experience. By continuing to visit this site you agree to our use of cookies. Learn more.