Share
Tweet
Share
Send to friend

U Francuskoj, Irskoj i Austriji vlada najveći pesimizam

Čak 81 posto Francuza smatra da će 'iduća godina biti puna ekonomskih poteškoća' dok najveći optimizam vlada u Nigeriji, pokazali su podaci Gallupovog istraživanja.

U Francuskoj, Irskoj i Austriji vlada najveći pesimizam

Neki bi to nazvali realnim, drugi pesimističnim, no devet zemalja koje na svijetu prednjače u crnim prognozama nalaze se u Europi.

Istraživanje pod nazivom »Kraj godine« koje je proveo institut Gallup International pokazalo je da je Francuska,što se tiče gospodarske prognoze za iduću godinu, najpesimističnija zemlja na svijetu, a slijede je Irska i Austrija.

Čak 81 posto Francuza smatra da će 'iduća godina biti puna ekonomskih poteškoća'. „Francuzi nikad nisu bili pesimistični kao danas, čak ni 1978., nakon druge naftne krize koja je dovela u pitanje cijeli gospodarski sustav“, kaže se u istraživanju.

Deseti je Hong Kong, a nakon njega slijedi Sjeverna Amerika. Najoptimističnija zemlja svijeta i dalje je Nigerija. „Europa vodi u očaju, a slijedi je Sjeverna Amerika. Ostatak svijeta, predvođen Afrikom, ostaje uglavnom optimističan“.

Istraživanje je provedeno od 26. listopada do 13. prosinca na reprezentativnom uzorku od 500 do 2700 stanovnika svake od 51 zemlje. Hrvatska nije uključena.  

Izvor: Vjesnik

 

We use cookies to enhance your experience. By continuing to visit this site you agree to our use of cookies. Learn more.