Share
Tweet
Share
Send to friend

Novogodišnja želja većine: posao

Dok neki ispitanici sanjaju o povišici, napredovanju ili promjeni posla, većina je spremna raditi bilo kakav posao. Ugovor na neodređeno vrijeme u struci najviše se cijeni, pokazuje novogodišnja anketa koju je proveo MojPosao.

Novogodišnja želja većine: posao

Zaposlen čovjek ima tisuću želja, a nezaposlen samo jednu, pokazala je najnovija anketa na MojPosao u kojoj je sudjelovalo gotovo 1400 ispitanika.

Više od polovica ispitanika (56%) navodi posao kao svoju najveću novogodišnju želju. „Želim raditi“ čest je komentar ispitanika koji otkriva volju za radom čak i kada je riječ o poslu koji nije u skladu s njihovom strukom i obrazovanjem. Dok je većina spremna na bilo kakav posao, dio anketiranih sanja svoju struku i ugovor o radu na dulje vrijeme. Najčešće je riječ o ispitanicima koji su umorni od dugogodišnjeg sezonskog posla. S druge strane, najmlađi ispitanici čekaju svoje prvo radno mjesto: „Zaposliti se i postati samostalna osoba koja ne ovisi o roditeljima“ opisuje svoje želje mlada ispitanica s diplomom u ruci.

Unatoč ekonomskoj krizi, zaposleni ispitanici spremni su na promjene i  žele više od trenutnog radnog mjesta. Njih 26% priželjkuje promjenu posla radi ostvarivanja osobnih ambicija. Razlog želje za promjenom je i svakodnevna rutina bez izazova. „Želim dinamičan posao na kojem ću pokazati svoj potencijal“, komentira ispitanik koji je nezadovoljan trenutnim poslom. Nekolicina pojedinaca gaji poduzetnički duh te navodi da bolju budućnost vidi u pokretanju vlastitog posla, čak i izvan granica domovine.

Ispitanici koji su zadovoljni svojim poslom (18%) za iduću godinu “podižu letvicu“ i nadaju se napredovanju i/ili povišici. „Širiti znanje kako bih bila konkurentnija na tržištu - time dolazi mogućnost napredovanja, a prema tome i povećanje plaće“ jedna ispitanica iznosi svoj plan za poslovni uspjeh, dok drugi nadodaju da bez usavršavanja i doškolovanja nema promjena na bolje.

 

We use cookies to enhance your experience. By continuing to visit this site you agree to our use of cookies. Learn more.