Share
Tweet
Share
Send to friend

Vrući poslovi koji će postojati u budućnosti

Facebook je diljem svijeta donio stotine tisuća novih poslova, no nije postojao prije 10 godina. Pročitajte koji će se poslovi pojaviti u idućih deset.

Vrući poslovi koji će postojati u budućnosti

Virtualno vlasništvo? Psihoterapueti za smrt? Plaćeni prijatelji? Možda ćete jednog dana i sami trebati neku od ovih usluga ili ćete sami biti jedan od stručnjaka u zanimanju koje još ne postoji.

Odvjetnici za virtualno vlasništvo

Jeste li ikad doživjeli da vam Facebook predloži mrtvu osobu za prijatelja? Ili ste stravstveni igrač World of Warcraft i skupili ste pravo malo virtualno bogatstvo. Krađe identiteta, virtualnog blaga, hakiranje stranica sve su češći i vjerojatno nećemo dugo čekati na pojavu specijaliziranih odvjetnika za virtualni svijet.

Koordinator za obrazovanje djece

CNN je nedavno objavio kako su troškovi podizanja djeteta porasli 40% u posljednjih deset godina. Kvaliteta javnih škola i fakulteta je u padu, privatne škole su preskupe, a vjerske odbijaju sve koji u sebi sadrže zrnce ateizma. To predstavlja plodno tlo za razvoj karijera koordinatora obrazovanja koji će koordinirati obrazovanje kod kuće i povezivati roditelje, učitelje, škole i istraživačke izvore bez birokracije tradicionalnih ustanova.

Plaćeni prijatelj

Oni koji imaju stare roditelje ili djeda i baku u odvojenom stanu znaju o čemu govorimo. Uz sve njihove potrebe, najvažnija je želja za druženjem. Kao što su bogate viktorijanske dame plaćale svoje družice ili prijatelje radi zabave u privatno vrijeme, tako će oni koji će si to moći priuštiti, platiti društvo sebi ili svojim osamljenim članovima obitelji.

Stručnjaci za kataklizme

Zemlju je u proteklih stotinjak godina protresla lavina katastrofa. Astrofizičari znaju da nekoliko puta tjedno asteroid prođe pored Zemlje na udaljenosti od 79.000 kilometara i postoje realne šanse da padne na zemlju u idućih 50 godina. Zaboravite svemirski turizam, uvedite termin svemirskih izbjeglica.

Psihoterapeut specijaliziran za smrt

Bogataši već biraju kakvog će im spola biti dijete, a genom čovjeka odavno je otkriven. Ukoliko nas ne pogode katastrofe, velike su šanse da će jednom naš sistematski pregled uključivati i genetički screening na temelju čega će nam jednostavno reći kada stvarno odlazimo s ove planete. Zamislite širinu zanimanja koja se otvaraju u tom području – svi zdravstveni i psihološki stručnjaci moći će se specijalizirati za pomoć umirućima. (M.D.)

Izvor: Gearsandshifts

We use cookies to enhance your experience. By continuing to visit this site you agree to our use of cookies. Learn more.