Share
Tweet
Share
Send to friend

Idealan posao za bebe: dostavljač majčinog mlijeka

Indonezijski poduzetnik u poštanskom biznisu, odlučio je uvesti novu uslugu: od zaposlenih majki preuzima svježe mlijeko i prevozi ga do njihove djece koju čuvaju bake ili dadilje.

Idealan posao za bebe: dostavljač majčinog mlijeka

Motocikl, GPRS i rashladne torbe jedini su alati koje dostavljači Fikri Nauvala koristi da ispunio svoju poslovnu dužnost. Dolaze na posao po narudžbi mladih majki koje rade, ali još uvijek žele dojiti svoju djecu. Preuzmu najnoviju pošiljku svježeg mlijeka i prevoze je do gladne djece koju potom nahrane njihove bake ili dadilje.

Nauval je novu uslugu uspostavio 2010. godine kao poduzetnik u poštanskom biznisu, a ideju mu je prenijela njegova vlastita supruga koja je prva koristila njegove dostavljače u te svrhe.

Putovanje po zagušenim prometnim pravcima u Djakarti može potrajati više od sat vremena, no i taj je opcija bolja za one majke koje ne mogu unaprijed pripremiti dovoljno mlijeka. Jedna pošiljka koša 20 do 30 kuna.

„Moram raditi, ali u isto vrijeme mogu hraniti svoje dijete“, kaže Febby Kemala Dewi koja se morala vratiti na svoj posao informatičkog stručnjaka nakon samo tri mjeseca porodiljnog dopusta. Njegove usluge koriste i druge žene koje ne mogu 'izdajati' puno mlijeka i žele da im se djeca hrane prirodnim putem što dulje (M.D.)

Izvor: Telegraph

We use cookies to enhance your experience. By continuing to visit this site you agree to our use of cookies. Learn more.