Share
Tweet
Share
Send to friend

Zadržite motivaciju tijekom traženja posla

Kada krenete u potragu za poslom rijetko se može predvidjeti koliko će ona trajati. A kako vrijeme prolazi, odbijenice se gomilaju, a vaš proračun stanjuje lako je postati obeshrabren. Upravo je tada trenutak da se saberete, dignete glavu i uložite još više truda.

Zadržite motivaciju tijekom traženja posla

Jedna od glavnih osobina uspješnog tražitelja posla je upornost. Donosimo nekoliko savjeta kako zadržati pozitivan stav:

Započnite dan produktivno

Prvih 30 minuta u vašem danu su najvažniji. Ono što tada mislite i radnje koje tada obavljate ključne su za ostatak dana. Stoga, umjesto da se dižete kasno, namjestite budilicu kao da idete na posao, otuširajte se i prošetajte.

Postavite dnevne ciljeve

Ako nemate što raditi, nemate se na što usredotočiti i shvatit ćete da postižete vrlo malo. Ciljevi zaokupljaju vaš um i pomažu vam da se usredotočite na ono što je važno, te vam omogućavaju da zadržite pozitivan stav o svojoj budućnosti. Neka vaši ciljevi budu specifični, mjerljivi, ostvarivi, realni i ograničeni nekim vremenskim rokom. Ne zaboravite proslaviti kada ostvarite neki od ciljeva.

Poticajno uredite okolinu

Ne treba mnogo naglašavati koristi od toga da budete uredni i organizirani. Uredite dio svog doma za potragu za poslom koji će imati telefon, računalo i sve ostalo što biste inače mogli pronaći u nekom uredu. To će vam pomoći da ostanete usredotočeni na cilj.

Redovito jedite

Obratite pažnju na ono što unosite u svoje tijelo. Jedite mnogo voća i povrća, a izbjegavajte masnu hranu, te ograničite unos alkohola. Poznato je da je u 'zdravom tijelu, zdrav duh'.

Razvijte mrežu podrške

Stvaranje saveza s ostalim tražiteljima posla pomoći će vam da podijelite iskustva i dobijete savjete. Pokušajte se najmanje jednom tjedno sastajati s vašim timom i raspraviti različite strategije traženja posla.

Sjetite se zakona brojeva

Što više poziva obavite, više prilika za umrežavanje iskoristite i više prijava pošaljete, veće su vam šanse da nađete posao. No, ne zaboravite životopis prilagoditi svakom pojedinom poslu, a ne da različite odjele za upravljanje ljudskim resursima 'bombardirate' jednim životopisom.

Uživajte

Traženje posla je vrijeme promjena i može biti dobro vrijeme za razvoj novih znanja i vještina. Iskoristite to vrijeme kako biste ponovo procijenili i postavili svoje ciljeve, saznali što zaista želite i ojačate sami sebe.

U svakoj fazi potrage za poslom trebali biste tražiti povratnu informaciju. Ako vas ne pozivaju na razgovore za posao neka netko pregleda vaš životopis. Ako vas pozivaju na intervjue, ali vas nakon toga odbijaju, trebali biste otkriti što radite pogrešno. Popravite to i naći ćete posao za čas. (T. B.)

Izvor: Monster

We use cookies to enhance your experience. By continuing to visit this site you agree to our use of cookies. Learn more.