Share
Tweet
Share
Send to friend

Potpore mladima u iznosu do 100.000 kuna

Ministarstvo socijalne politike i mladih na svojim je internetskim stranicama objavilo poziv za prijavu prijedloga projekata udruga mladih i mlade za dodjelu državne financijske potpore.

Potpore mladima u iznosu do 100.000 kuna

Na poziv se mogu javiti mladi od 15 do 30 godina te Udruge mladih čiji članovi pripadaju toj dobnoj skupini, a prioriteti su međunarodna suradnja, aktivno sudjelovanje, programsko umrežavanje, osposobljavanje za poduzetništvo i samozapošljavanje.

Može se prijaviti samo jedan projekt, a isključeni su znanstveno-istraživački projekti, aktivnosti za koje se smatra da su odgovornost države poput formalnog obrazovanja ili znanstvene skrbi te projekti velikih razmjera.

Prednost u financiranju imaju udruge koje korisnike uključuju u razvoj, praćenje i vrednovanje projekata, neposredno rade s korisnicima, potiču otvaranje radnih mjesta, razvijaju solidarnost, udruge mladih i za mlade koje će u sklopuprojekta poticati razvijanje multikulturalnosti, tolerancije, ljudskih prava, nenasilnog rješavanja sukoba i sudjelovanja mladih u odlučivanju.

Financijska potpora odnosi se na razdoblje od dvanaest mjeseci - od 1. srpnja 2012. godine do 30. lipnja 2013. godine.

Najmanji iznos koji se za projekt može odobriti iznosi 30.000 kuna, a najviši iznos koji se udruzi može odobriti za provedbu projekta je 100.000 kuna.

Izvor: Lider

We use cookies to enhance your experience. By continuing to visit this site you agree to our use of cookies. Learn more.