Share
Tweet
Share
Send to friend

Najviše mjesta u strukovnim školama, idući krug 9. srpnja

Osmaši konkuriraju za 55.790 mjesta u privatnim i javnim školama, upisi đaka koji su ispunili uvjete bit će u četvrtak od 8 do 16 sati.

Najviše mjesta u strukovnim školama, idući krug 9. srpnja

Upisi u srednje škole počeli su danas, a trajat će još sutra do 16 sati. Rezultati upisa bit će objavljeni u srijedu, najkasnije u 14 sati, na oglasnoj ploči i internetskim stranicama škola, dok će upisi učenika koji su ispunili uvjete biti u četvrtak od 8 do 16 sati.

Učenici koji na prvom upisnom roku ne budu imali sreće upisati željenu školu, drugu će priliku dobiti 9. srpnja, kada će se opet moći predati prijavnice. Samo dan nakon drugog upisnog kruga bit će objavljeni rezultati, a dan poslije bit će i upis učenika koji su primljeni, piše Večernji list.

U jesenskom upisnom roku broj nepopunjenih upisnih mjesta i rokovi bit će objavljeni najkasnije do 19. kolovoza. Prijave za upis bit će dan poslije, 20. kolovoza, a objava ljestvice upisanih 21. kolovoza. Upisi će biti 22. i 23. kolovoza. U školama diljem zemlje ima mjesta za 55.790 učenika koji će biti raspoređeni u 2.223 razredna odjela. Od toga su 53.474 mjesta u javnim školama. Najviše učenika, njih 22.168, može se upisati u programe obrazovanja za stjecanje strukovne kvalifikacije/zanimanja u trajanju od četiri godine, a u gimnazijske programe 12.516 učenika.

U programe obrazovanja za vezane obrte u trajanju od tri godine planira se upis 8.812 učenika, dok se u programe stjecanja strukovne kvalifikacije/zanimanja u trajanju od tri godine planira upis 6.412 učenika.

U glazbenim i plesnim školama ima mjesta za 1.408 učenika, a u medicinskim školama 1.136.

U prilagođene i posebne programe za učenike s teškoćama u razvoju planira se upisati 857 učenika, a za programe obrazovanja za stjecanje strukovne kvalifikacije u trajanju kraćem od tri godine planira se upis 165 učenika. U školama vjerskih zajednica moći će se upisati 897 učenika, a u privatne srednje škole 1.419 učenika. Učenici na upis moraju donijeti prijavnicu za natječaj, originalne svjedodžbe sedmog i osmog razreda osnovne škole te dokumente kojima se dokazuju posebna prava, poput izravnog upisa ili dodatnih bodova. (T. B.)

Izvor: Večernji list 

We use cookies to enhance your experience. By continuing to visit this site you agree to our use of cookies. Learn more.