Share
Tweet
Share
Send to friend

Nova TV – gdje mladi uče od najboljih

Od 10. do 17. listopada 2012. na web stranici www.dankarijera.com održava se 3. regionalni Virtualni dan karijera i znanja.

Nova TV – gdje mladi uče od najboljih

Riječ je o događanju koje je započelo kao jednodnevni sajam čija je svrha bila na jednom mjestu okupiti najbolje hrvatske poslodavce koji bi studentima i mladima na početku karijere predstavili svoju tvrtku i prednosti koje dobivaju njihovi zaposlenici.

I ovogodišnji Virtualni Dan karijera i znanja posjetitelje će upoznati s edukativnim ustanovama kod kojih mogu saznati sve o mogućnostima dodatnog obrazovanja i profesionalnog usavršavanja te povezati s najuspješnijim tvrtkama kod kojih postoji mogućnost za zaposlenje. Jedna od njih je i Nova TV. Kako Nova TV otkriva mlade talente kojima želi dati priliku za zaposlenje, otkrila nam je gospođa Vera Čubranić-Zovko, Direktorica ljudskih potencijala.

MP: Kakva su vaša prošlogodišnja iskustva vezano za sudjelovanje na 2. regionalnom Virtualnom danu karijere i znanja?

Sudjelovanje na Virtualnom danu karijere i znanja smatramo izvrsnom prilikom za aktivnu komunikaciju s tržištem rada. Termin održavanja sajma odlično se poklapa s pripremama za nova zapošljavanja i svaki naš nastup koristimo kao priliku za ciljano komuniciranje naših budućih potreba i prikupljanje kontakata zainteresiranih kandidata u onim segmentima poslovanja u kojima planiramo daljnje osnaživanje tima, prvenstveno s mladim talentima.

MP: Koje prednosti VDKZ bi istaknuli te ima li neki nedostatak koji bi spomenuli?

Prednost je svakako brzina povratne informacije potencijalnih kandidata, kao i prilika za ciljano i prilično opširno prezentiranje Nove TV ne samo kao vodeće multimedijske grupacije u Hrvatskoj, već i kao poslodavca koji pridaje iznimnu važnost zapošljavanju mladih koji tek trebaju steći iskustva te identificiranju i razvoju njihovih talenata. Kao manji nedostatak mogu istaknuti prilično neformalnu atmosferu koja vlada – čini mi se naime da dio kandidata u takvoj atmosferi zaboravlja na pravila ponašanja  u poslovnom okruženju te se poslodavcu ne prikažu u onom najboljem svjetlu, kako bi se sigurno trudili kada bi se predstavljali na osobnom razgovoru.

MP: Kakve kandidate tražite ove godine?

Pozicije koje ćemo oglasiti bit će u skladu s našim poslovnim potrebama, ali sigurno ćemo i ove godine, kao i svake godine do sada, objaviti pozicije za koje mogu konkurirati i mladi bez radnog iskustva na tom području. S obzirom na vrlo specifičnu ekspertizu naše industrije, za mnoga radna mjesta na Novoj TV na tržištu ne nalazimo 'gotove' ljude, već u zapošljavanju naglasak stavljamo na kandidate koji posjeduju određena teorijska znanja, ali prije svega želju za učenjem i strast prema području u kojem će u grupi Nove TV imati priliku učiti od najboljih i postati stručnjaci.

MP: Kada bi morali opisati radnu atmosferu na Nova TV-e u 5 riječi, koje riječi bi to bile?

Dinamično, profesionalno, zabavno, odvažno, inovativno.

We use cookies to enhance your experience. By continuing to visit this site you agree to our use of cookies. Learn more.