Share
Tweet
Share
Send to friend

Ovo su najgori šefovi na svijetu

Svatko misli da je njegov šef grozan, no rijetki su oni kojima sama pomisao na šefa tjera strah u kosti. Zato, ako mislite da je vama teško, pomislite što bi tek rekli ljudi koji rade za ovu gospodu…

Ovo su najgori šefovi na svijetu

1) Larry Ellison, Oracle

Ellison je poznat po svom raskošnom stilu života, no još je poznatiji po tome što je nemilosrdan i agresivan šef. Nazivaju ga čak i Džingis kanom modernog doba. Za vrijeme preuzimanja tvrtke PeopleSoft najavio je čak 5000 otkaza i konstantno vrijeđao dotadašnjeg direktora, piše BusinessInsider.

2) Jamie Dimon, banka JP Morgan

Dimon je uključen u apsolutno svaki aspekt poslovanja banke JP Morgan i poznat po tome što satima ispituje svoje zaposlenike o najgorim mogućim scenarijima koji ih mogu očekivati. Za njega kažu da je osoba koja ne zna druge, svima upada u riječ i završava njihove rečenice.

3) Rupert Murdoch, News Corporation

Nedavno se nad njim počela provoditi istraga zbog skandala oko prisluškivanja telefona od strane njegove kompanije. To je i glavni razlog zbog čega se ugasio News of The World. Jednom je prilikom za vrijeme štrajka svojih radnika u tiskari članovima sindikata podijelio 6000 otkaza!

4) Martha Stewart, Martha Stewart Living Omnimedia

Tko bi rekao da je simpatičnoj kuharici i domaćici mjesto na ovoj listi! No, Marta se u poslovnom svijetu pokazala kao vrlo oštra. U roku od godine dana riješila se čak dviju direktorica kako bi istjerala vodu na svoj mlin.

5) Steve Ballmer, Microsoft

Ballmer teško kontrolira svoje bijesne ispade čemu najbolje svjedoči i priča jednog bivšeg zaposlenika na kojeg je Ballmer bacio uredsku stolicu kada je saznao da odlazi iz kompanije.

6) Martin Sorrell, WPP

Sorrell je na čelu jedne od najjačih oglašivačkih tvrtki u svijetu i poznat je po tome nema segmenta posla u firmi u kojem on nema svoje prste. Zaposlenicima koji su najavili svoj odlazak u neku drugu tvrtku Sorrell se potrudio zagorčati život pribjegavajući pravnim mjerama kako bi, što je više moguće, odgodio njihov odlazak.

7) Scott Rudin, filmski producent

U samo 5 godina promijenio je čak 250 asistenata zbog osjetljivosti na trivijalne stvari. Često bi zgrabio prvu stvar koja mu se našla pri ruci i njome gađao svoje zaposlenike, piše BusinessInsider.com.

8) Barry Diller, InterActiveCorp

Diller je jedan od najuspješnijih direktora u medijima, koji je kuću Fox pretvorio u svjetski poznati brand. No, unatoč tome zaposlenici su ga se svakodnevno bojali. Bivši zaposlenik je prepričao jednu situaciju u kojoj je Diller na jednog od direktora bacio kazetu takvom silinom da je ona, na sreću promašila osobu, ali je zato probila zid.

Izvor: Dnevnik.hr

We use cookies to enhance your experience. By continuing to visit this site you agree to our use of cookies. Learn more.