Share
Tweet
Share
Send to friend

Počinju intervjui za ‘hrvatski posao iz snova’

Kreće ispitivanje kandidata koji su se prijavili za posao u Povjerenstvu za odlučivanje o sukobu interesa, plaćen 17.000 kuna mjesečno.

Počinju intervjui za ‘hrvatski posao iz snova’

Od ponedjeljka do petka ispitivat će se po 30 kandidata, kako bi se u Saboru predložila dva kandidata za predsjednika i njih osam za članove Povjerenstva. Za funkciju se natječu 123 kandidata – nestranački kadar je to, uz objavu životopisa, jedan od uvjeta za posao.

Predsjednik i članovi Povjerenstva biraju se na razdoblje od pet godina i mogu biti izabrani na svoju dužnost najviše dva puta. Uz predsjednika će u Povjerenstvu sjediti još četiri člana. 

Osim što će imati visoku plaću, član Povjerenstav moći će znati sve o bankovnim računima i poreznim karticama svih ministara i saborskih zastupnika, a zbog eventualnog sukoba interesa moći će zatražiti čak i odstupanje predsjednika države s tog mjesta.

Inače, svi rokovi za formiranje ovoga tijela za borbu protiv korupcije odavno probijeni, a Europska unija pritišće sa svih strana. Naime, ovo je treći pokušaj sastavljanja tijela koje će u nekim segmentima imati ovlasti čak i veće od policije.

Izvor: Index.hr

We use cookies to enhance your experience. By continuing to visit this site you agree to our use of cookies. Learn more.