Share
Tweet
Share
Send to friend

Treći Cotrugli Days u Rovinju

COTRUGLI Days je tradicionalni godišnji event kojeg organizira jedina poslovna škola u Hrvatskoj s međunarodno akreditiranim MBA programima, COTRUGLI Business School.

Treći Cotrugli Days u Rovinju

Edukativno, zabavno i umreženo su epiteti koji najbolje opisuju tradicionalno okupljanje polaznika, aluminija, predavača, partnera i prijatelja COTRUGLI Business School koje se pod nazivom COTRUGLI Days svake godine događa u Rovinju. Ove godine su održani treći COTRUGLI Daysi na kojima se okupilo gotovo 500 managera iz čitave regije.

Tako su se u Rovinju okupili Executive MBA i MBA polaznici iz Hrvatske, BiH, Bugarske, Makedonije, Slovenije, Srbije i Rumunjske. Polaznici Executive MBA programa su top i middle manageri te samostalni poduzetnici, dok su ciljna grupa MBA programa junior manageri s minimalno tri godine poslovnog iskustva. Sektori iz kojih polaznici dolaze su vrlo raznoliki, od bankarstva, turizma, IT-a, farmaceutike …, a gotovo da nema veće firme u Hrvatskoji i regiji koja nema predstavnika ili polaznika u ovoj školi.

Konferencija o poduzetništvu i startup tvrtkama

Ove je godine naglasak stavljen i na jednu od glavnih ideja iza koje stoji COTRUGLI Business School, a to je poticanje rasta poduzetništva. Zbog toga je na COTRUGLI Daysima prvi puta održana konferencija o poduzetništvu i startup tvrtkama. Konferencija je trajala dva dana, a okupila je mnoge za ovo područje relevatne govornike poput predstavnika HBOR-a, CRANE-a, HGK, Mininstarstva poduzetništva, Nexus Private Equity Partneri itd. Teme o kojima su govorili su obuhvaćale aktualnu situaciju i prijedloge novih zakona za poduzetnike, opcije financiranja i kreditiranja startup tvrtki te uspješne primjere pokrenutih poslovnih planova.

Novosti u ponudi poslovne edukacije

U Rovinju su predstavljena i dva nova programa poslovne edukacije kojima je ove godine pojačan edukacijski portfolio COTRUGLI Buisness School: Chief Executive MBA (CEMBA) je program namijenjen isključivo visokom managementu (predsjednicima i članovima uprava, izvršnim direktorima i vlasnicima tvrtki). Uvjet za upis je minimalno 8 godina radnog iskustva, a polaznici imaju slobodu u kreiranju rasporeda predavanja. U skladu s time program traje minimalno jednu, a maksimalno tri godine, a upisi se odvijaju tijekom čitave godine.

Održano je i predstavljanje prvog DBA (Doctor of Business Administration) programa u Hrvatskoj i ovom dijelu Europe. DBA svojim konceptom i načinom rada koji uključuje mentore iz čitavog svijeta predstavlja sam vrh poslovne eduakcije. Riječ je o programu koji se za razliku od klasičnog dokorata bazira na vrlo konkretnim i primjenjivim istraživanjima. Program su predstavili dekan škole Jyoti Gupta i programski direktor Zoran Đorđević.

Ležerniji karakter COTRUGLI Daysa se dogodio za vikend kroz aktivnosti koje podržavaju drugu važnu karakteristiku MBA programa, networking. Tako su se socijalne i poslovne mreže prisutnih ispreplele na sportskim aktivnostima (timske igre na travi i na bazenu, streličarstvo, stolni tenis) te na velikom partiju. Time je završilo ovo jedinstveno edukacijsko iskustvo na kojem se okupilo preko 500 managera iz svih zemalja regije koji su povezani s COTRUGLI Business School.

We use cookies to enhance your experience. By continuing to visit this site you agree to our use of cookies. Learn more.