Share
Tweet
Share
Send to friend

“Širimo poslovne aktivnosti i tražimo zaposlenike!”

Od 10. do 17. listopada 2012. na web stranici www.dankarijera.com održava se 3. regionalni Virtualni dan karijera i znanja. Jeste li ga već posjetili?

“Širimo poslovne aktivnosti i tražimo zaposlenike!”

Riječ je o događanju koje je započelo kao jednodnevni sajam čija je svrha bila na jednom mjestu okupiti najbolje hrvatske poslodavce koji bi studentima i mladima na početku karijere predstavili svoju tvrtku i prednosti koje dobivaju njihovi zaposlenici.

I ovogodišnji Virtualni Dan karijera i znanja posjetitelje će upoznati s edukativnim ustanovama kod kojih mogu saznati sve o mogućnostima dodatnog obrazovanja i profesionalnog usavršavanja te povezati s najuspješnijim tvrtkama kod kojih postoji mogućnost za zaposlenje. Jedna od njih je i Japan Tobacco International (JTI), jedan od vodećih svjetskih proizvođača duhanskih proizvoda sa sjedištem u Ženevi, koji posluje u više od 120 zemalja svijeta, a u Hrvatskoj je prisutan od 2010. godine. Ujedno, riječ je o kompaniji koja na globalnoj razini zapošljava više od 25.000 ljudi, a kakve prilike to otvara hrvatskim posloprimcima, otkrila nam je Milena Rajić, HR menadžerica kompanije.

Ovo će biti vaš treći nastup na Virtualnom danu karijera i znanja. Kakva su bila iskustva prijašnjih godina?

Možemo naglasiti kako su nam iskustva na oba prethodna nastupa na Virtualnom danu karijera i znanja bila iznimno pozitivna. Jako cijenimo kandidate koji nam pristupe na Virtualnom danu karijera - jedna osoba koja nam se tim putem javila sada je stalni član našeg zagrebačkog tima.

Kako privlačite mlade i inovativne ljude: što znači raditi za Japan Tobacco International, kakvi izazovi očekuju zaposlenike i na što moraju biti spremni?

U JTI-u, veliku pozornost posvećujemo sustavu upravljanja ljudskim resursima koji je i jedan od najvažnijih dijelova naše kompanije.

Naš razvoj počiva na kontinuiranim investicijama u naše brendove, naše ljude i zajednice u kojima poslujemo te se svakom pojedincu pruža prilika da istakne svoje individualne kvalitete.

Svaki se takav doprinos zaposlenika iznimno cijeni i nagrađuje. Tako je tijekom prošle godine gotovo svaki četvrti zaposlenik JTI-a napredovao unutar organizacije. Kako bi im olakšali snalaženje na novim pozicijama te pružili priliku da istaknu svoje individualne kvalitete, puno ulažemo u ogranizaciju internih edukacija, seminara i treninga.

Međutim, podjednako nas zanima što o kompaniji misle njeni zaposlenici, odnosno kako ona izgleda iznutra. Stoga smo iznimno ponosni zbog toga što se, u nedavnom globalnom istraživanju u angažmanu zaposlenika, 94% naših zaposlenika izjasnilo kako su spremni poduzeti dodatne napore, van onih koji se od njih uobičajeno očekuju, kako bi njihova kompanija nastavila rasti…

Koji profil kandiata JTI-u najviše odgovara?

JTI je relativno mlada tvrtka, što nas u velikoj mjeri i određuje jer imamo ‘mladi duh’ koji pruža dovoljno slobode svakom pojedincu da oblikuje svoj put unutar tvrtke. U skladu s tim, otvoreni smo za kandiate svih profila. Uvjet je ambicioznost i želja za stjecanjem novih znanja.

Kako izgleda selekcijski postupak u JTI-u?

Nakon isteka oglasa za posao prikupljamo podatke o svim kandidatima koji su se prijavili za otvoreno radno mjesto. Potom slijedi predselekcija i poziv na inicijalni intervju s kandidatima koji su zadovoljili uvjete natječaja. Nakon testiranja znanja, kandidatima preostaje još nekoliko krugova intervjua s predstavnicima JTI-evog odjela ljudskih resursa te, na kraju, s menadžmentom kompanije.

Konačno, kandidati s najboljim profesionalnim i ljudskim kvalitetama postaju novi članovi našeg tima.

Što očekujete od ovogodišnjeg Virtualnog dana karijera i znanja – koji će kandidati ove godine najviše privući vašu pažnju?

Imamo velika očekivanja od ovogodišnjeg Virtualnog dana karijera i znanja, osobito zbog toga što JTI u Hrvatskoj trenutno širi svoje poslovne aktivnosti i u tijeku je intenzivan process novog zapošljavanja. Iskreno vjerujemo kako ćemo nove članove našeg tima pronaći upravo među posjetiteljima našeg štanda na Virtualnom danu karijera.

We use cookies to enhance your experience. By continuing to visit this site you agree to our use of cookies. Learn more.