Share
Tweet
Share
Send to friend

Britanija smišlja kako srezati broj useljenika

Ujedinjeno Kraljevstvo od kraja iduće godine više neće ograničavati dolazak radnika iz Bugarske i Rumunjske, ali će razmotriti neke druge mjere kojima bi se smanjio broj useljenika, najavila je britanska ministrica unutarnjih poslova Theresa May.

Britanija smišlja kako srezati broj useljenika

Bugarska i Rumunjska u Europsku su uniju ušle 2007., no Ujedinjeno Kraljevstvo i druge EU članice uvele su stroga ograničenja za njihove radnike. Ta ograničenja ističu u prosincu 2013. 

U razgovoru za BBC, May je ipak istaknula da britanska vlada namjerava ispuniti svoje predizborno obećanje da će smanjiti broj useljenika, te je najavila da će razmotriti što strance točno privlači u Ujedinjeno kraljevstvo, poput zdravstvenog i socijalnog sustava.
 
"Kao prvo, postoji sve veća skupina država u Europskoj uniji koje su jako zabrinute zbog zloporabe slobode kretanja. To se posebice odnosi na pitanja kao što su dogovoreni brakovi, krivotvoreni dokumenti i slično i surađujemo kako bismo smanjili zloporabu slobode kretanja", rekla je May.
 
"Razmotrit ću ono što nazivamo privlačnim čimbenicima. Što je to što ponekad privuče ljude da dođu ovamo u Ujedinjeno Kraljevstvo? Razmotrit ću pitanja kao što su naš sustav socijalne pomoći, pristup zdravstvenoj skrbi i slično", istaknula je May.

Izvor: Business.hr

We use cookies to enhance your experience. By continuing to visit this site you agree to our use of cookies. Learn more.