Share
Tweet
Share
Send to friend

Studenti odabrali najpoželjnije poslodavce

Studenti ekonomije iz cijeloga svijeta već su četvrtu godinu zaredom biraju kompanije u kojima bi najviše željeli raditi. Ove godine odabrali su Google.

Studenti odabrali najpoželjnije poslodavce

Internetski div isplivao je na sam vrh liste najpoželjnijih poslodavaca u anketi koju je među studentima poslovnih škola u 12 zemalja najvećih svjetskih gospodarstava provela konzultantska tvrtka Universum. Deseci tisuća studenata izjasnili su se da bi željeli raditi baš u Googleu koji mlade privlači visokim plaćama, ali i radnim okruženjem.

Studentima su još atraktivne velike banke, ali i računovodstveno-konzultantske tvrtke, poput KPMG-a. Zajednička svim najpoželjnijim poslodavcima je činjenica da su se na tržištu uspjeli nametnuti kao inovativne tvrtke. 

Svi vole inovativne tvrtke 

Camille Kelly, potpredsjednica odjela za brendiranje poslodavaca u Universumu, smatra da su inovativne tvrtke mladima najzanimljivije jer inovacija podrazumijeva nove izazove i nakon studiranja, ali i mogućnost nastavka rada na najsuvremenijim tehnologijama.

Google je i idealno radno okruženje kakvo se vrlo rijetko sreće. Kompanija uspješne nagrađuje bonusima, i to ne samo menadžment, nego sve zaposlenike koji to zasluže. Osnovna godišnja plaća programera zaposlenog u ovoj kompaniji u 2012. godini iznosila je oko 128 tisuća dolara, što je znatno iznad prosječne zarade njihovih kolega u drugim tehnološkim kompanijama. Oni godišnje zarađuju nešto manje od 93 tisuće dolara. 

Svih 13 tvrtki koje su studenti izabrali za najatraktivnije poslodavce ujedno su i moćni svjetski brendovi. Riječ je o kompanijama koje su se našle na ovogodišnjoj listi 100 najvrednijih brendova po izboru konzultantske kompanije Interbrand. 

Lista najatraktivnijih poslodavaca po izboru studenata: 

1. Google 

2. KPMG 

3. Procter & Gamble 

4. Microsoft 

5. Deloitte 

6. Ernst & Young (konzultantska tvrtka posluje i u Hrvatskoj) 

7. PwC (računovodstvena tvrtka PricewaterhouseCoopers) 

8. JP Morgan Chase 

9. Coca-Cola 

10. Goldman Sachs 

11. Apple 

12. L’Oréal 

13. BMW 

We use cookies to enhance your experience. By continuing to visit this site you agree to our use of cookies. Learn more.