Share
Tweet
Share
Send to friend

8 kvaliteta koje poslodavci traže od zaposlenika

Iako mnoga istraživanja govore o stvarima koje već znamo, ponekad pomoću njih stvari gledamo iz druge perspektive.

8 kvaliteta koje poslodavci traže od zaposlenika

Jedno od njih je nacionalno istraživanje koje je proveo Ol Partners između 174 sjevernoamerička poslodavca. Istraživanje je izdvojilo osam kvaliteta koje poslodavci najviše cijene kod svojih zaposlenika.

1) Timski igrač

Odabralo 71% ispitanih poslodavaca.

“Biti dio tima sve je veći prioritet jer se mnoge tvrke oslanjaju na radnu snagu i postoji velika potreba za ispunjavanjem ciljeva uz pomoć drugih ljudi”, kaže predsjednik Ol Partners, Tom Ford.

2) Fokus na udovoljavanje klijentu

Odabralo 68% ispitanih poslodavaca.

“Zaposlenici bi trebali pokazivati svojim šefovima mailove zahvale ili komplimente koje dobivaju od klijenata. Nemojte pretpostavljati da šef zna koliko su klijenti zadovoljni uslugom koju ste im vi omogućili”, kaže Ford.

3) Motivacija i ozbiljno shvaćanje posla  

Odabralo 65% ispitanih poslodavaca.

“U izazovnom gospodarstvu poslodavci cijene zaposlenike koji se međusobno motiviraju i posvećeni su svome poslu”, primjećuje Ford.  

4) Uspješno postizanje ‘nekoliko kritičkih ciljeva’

Odabalo 62% ispitanih poslodavaca.

“Ovo je razlog zbog čega je netko uopće dobio posao. Ostvarenje zadanih ciljeva vrednuje se više od svih ostalih doprinosa koje ste ostvarili”, kaže Ford.  

5) Raditi pametno

Odabralo 60% ispitanih poslodavaca.

“To uključuje praćenje novih tehnologija, usavršavanje vlastitih vještina i stručnog znanja te kontinuirano poboljšanje produktivnosti, učinkovitosti i profitabilnosti.”

6) Naporan rad

Odabralo 57% ispitanih poslodavaca.

“Iako tvrtke godinama preferiraju ‘pametan’ u odnosu na ‘naporan’ rad još uvijek žele vidjeti da je zaposlenik posvećen poslu, da ulaže dodatni napor i dobrovoljno ‘uskače’ kako bi odradio neki dodatni posao”, kaže Ford.

7) Doprinos dodanoj vrijednosti tvrtke

Odabralo 52% ispitanih poslodavaca.

Vjernost zaposlenika nagrada je i priznanje vrijednosti tvrtke. U tome veliku ulogu igraju i sami poslodavci.

8) Doprinos poboljšanju konačnog ishoda

Odabralo 48% ispitanih poslodavaca.

Postoje brojni načini kako to postići, a uključuju i pomoć u povećanju prodaje, rezanje troškova, povećanje prihoda, kao i korisne prijedloge i preporuke.

Što mislite o ovom popisu? Jesu li vaši dosadašnji poslodavci cijenili ove vrijednosti? Jesu li to vrijednosti koje i sami podržavate?

Izvor: TLNT

We use cookies to enhance your experience. By continuing to visit this site you agree to our use of cookies. Learn more.