Share
Tweet
Share
Send to friend

Da li je ovo najzabavniji posao na svijetu?

Turistička kompanija Travel Company postavila je oglas za posao koji bi mogao biti jedan od najzabavnijih na svijetu – traže osobu koja bi testirala vodene tobogane širom svijeta.

Da li je ovo najzabavniji posao na svijetu?

Dobitnik ovog posla, pored plaće od 20.000 funti godišnje, dobit će priliku da šest mjeseci putuje svijetom kako bi testirao brojne vodene tobogane. 

Posao uključuje obilazak više od 20 odmarališta koja se nalaze na nekim od najegzotičnijih destinacija na svijetu. 

Kompanija od potencijalnih kandidata traži da budu ljubitelji zabave, strastveni i ludi za vodenim toboganima, piše Daily Mail. Oglas također traži da osobe budu željne putovanja i da se osjećaju udobno u kupaćim kostimima.

Finalisti natječaja pred stručnim će žirijem u vodenom parku morati pokazati da posjeduju sve potrebne vještine.

Po isteku šestomjesečnog ugovora, tester vodenih tobogana dobit će sedmodnevni odmor za dvoje u jednom od luksuznih odmarališta kompanije First Choice kao zahvalnicu za obavljanje ovog zahtjevnog posla. 

Prethodni tester, Tomy Linch iz Liverpoola proputovao je više od 173.000 kilometara tijekom četiri godine, koliko je radio ovaj posao. 

“To je najbolji posao na svijetu. Ponekada može biti teško, kada je vani malo hladnije, a vi se morate skinuti. Postoji i ozbiljan dio posla koji sa sobom nosi veliku odgovornost. Bazeni i tobogani važan su dio mog posla i bitno je da sve ocjenim kako treba”, izjavio je bivši zaposlenik.

Nažalost, ovaj posao ponuđen je samo stanovnicima Velike Britanije koji su stariji od osamnaest godina. 

Izvor: B92

We use cookies to enhance your experience. By continuing to visit this site you agree to our use of cookies. Learn more.