Share
Tweet
Share
Send to friend

'Skromni' Britanci: “Ne bi vam se svidjelo ovdje.”

Kako bi se zaštitili od ‘navale’ Bugara i Rumunja, Britanci su u te dvije zemlje odlučili pokrenuti antikampanju.

'Skromni' Britanci: “Ne bi vam se svidjelo ovdje.”

Molimo vas, nemojte doći u Britaniju – pada kiša, a poslova je malo i slabo su plaćeni.

Britanci razmatraju plasiranje negativne kampanje u Bugarskoj i Rumunjskoj, kako bi potencijalne imigrante odgovorili od dolaska u Veliku Britaniju.

Plan, koji bi se svodio na kritiziranje života na otoku, jedna je od potencijalnih mjera u sprječavanju navale imigranata u Britaniju. Naime, sljedeće godine u toj zemlji ističe ograničenje dolaska i zapošljavanja Rumunja i Bugara.

Jedan britanski ministar izjavio je da bi takva negativna reklama ‘ispravila dojam da su ovdje ulice optočene zlatom’.

Još se ne zna kako bi ‘reklama’ mogla izgledati i hoće li Britanija uistinu biti prikazana na najgori mogući način ili će pak buduće migrante pokušati osvijestiti o prednostima ostanka u njihovoj vlastitoj zemlji, ističući ljepote Bugarske i Rumunjske. 

U trenutku kada mnoge države angažiraju britanske konzultante u kreiranju kampanja koje će ‘popraviti njihov ugled’, bila bi prava ironija kada bi se Britanija odlučila na ‘blaćenje’ vlastite zemlje.

Neimenovani izvor s Downing Streeta izjavio je: “Istina je da se traže opcije, ali ne možemo komentirati ovakva nagađanja…očito, proces je u tijeku, a o svakom prijedlogu može se raspravljati.”

Taj izvor također ističe da vlada ne misli kako će ukidanje ograničenja dovesti do velikog priljeva ljudi, budući da su Rumunji skloniji odlasku u Njemačku ili Italiju nego u Britaniju.

Druge 'zaštitne mjere' pak uključuju teže zapošljavanje migranata u javnoj službi ili deportaciju onih koji dođu u Britaniju, ali ne pronađu posao u roku tri mjeseca.  

Izvor: Guardian

We use cookies to enhance your experience. By continuing to visit this site you agree to our use of cookies. Learn more.