Share
Tweet
Share
Send to friend

Škotska traži čuvara pustog otoka

Škotska je raspisala natječaj kojim pokušava pronaći osobu koja bi od ožujka do kolovoza svake godine čuvala nenaseljeni otok Inchcolm za plaću od 23.000 eura. Odabrani kandidat živjet će u dvosobnoj kolibi pored srednjovjekovne opatije, a jedina obaveza biti će mu dočekivanje turista. Ako nemate posao…

Škotska traži čuvara pustog otoka

Otok Inchcolm nalazi se na ušću rijeke Forth u Škotskoj, a do njega je moguće doći jedino brodom. Koliba u kojoj će novi čuvar boraviti ima struju i vodu i u potpunosti je opremljena svim kućanskim aparatima, piše Daily Mail. U kolibi postoji televizor, ali treba napomenuti da brodovi ometaju signal. Internetska veza također je malo slabija.

S druge strane, posao koji će kandidat raditi nije pretjerano zahtjevan. Njegova je jedina obaveza dočekivati turiste, što ne bi trebao biti problem jer je u pitanju otok koji čak i nije hit destinacija – godišnje ga posjeti 20.000 ljudi.

Ipak, treba napomenuti da na otoku nema trgovine i sve potrepštine dolaze brodom što traži dobru pripremu.

Dobra je vijest za kandidata da na otoku neće morati biti sam jer će putem natječaja biti odabrana još jedna osoba koja će mu praviti društvo.

Zvuči kao posao iz snova? Imajte na umu da je bivši čuvar na tom poslu izdržao svega dvije sezone. No, ako vas je priča zainteresirala, biti će vam korisna informacija da je natječaj otvoren do 15. veljače.

Izvor: 24sata.rs 

Fotografija: Photo Pin

We use cookies to enhance your experience. By continuing to visit this site you agree to our use of cookies. Learn more.