Share
Tweet
Share
Send to friend

Kome treba ‘coaching’?

Rajka Marković jedna je od predavačica na ‘HR Days – Empowering people’ konferenciji koja se održava 14. i 15. ožujka u Rovinju, u organizaciji portala MojPosao i tvrtke SELECTIO. Svoje višegodišnje profesionalno iskustvo Rajka će podijeliti s polaznicima konferencije na radionici pod nazivom ‘Vizija x Plan x Coaching = Transformacija’.

Kome treba ‘coaching’?

„Vizija gdje želimo stići to jest, kakvu promjenu želimo, uz plan kako ćemo tamo doći, nužni su za transformaciju. Coaching pomaže osvijestiti i prepoznati zašto nam je baš takva vizija važna, spoznati probleme i rješenja za pojedine korake plana i preuzeti odgovornost za učenje na tom osobnom putu transformacije.“

Rajka Marković direktorica je tvrtke Prava Formula, a svoje je višegodišnje iskustvo u upravljanju ljudskim resursima stekla kao direktorica sektora za upravljanje ljudskim resursima u nacionalnoj aviokompaniji. Nositeljica je European Mentoring and Coaching Council ceritifikata. Bavi se organizacijskim razvojem i razvojem menadžera kroz coaching, mentorstvo, individualno savjetovanje i trening u vodećim telekomunikacijskim, farmaceutskim i financijskim tvrtkama u Hrvatskoj.

Marković ističe da rezultati coaching-a ovise o konkretnim situacijama, ali trajna vrijednost koju coaching pruža je učenje iz procesa suočavanja s tim konkretnim situacijama.  Uloga coachinga je, upravo iz tog razloga,  posebno važna u HR-u.  

„Svi smo često u situaciji u kojoj bi bilo dobro da imamo coaching vještine, metode i alate. Ukoliko osoba procjenjuje da je bila fokus razgovora, da je iz tog razgovora puno dobila u smislu promišljanja, učenja i planiranja akcija i da je malo vjerojatno da bi postigla takav napredak u tom vremenskom okviru da tog razgovora nije bilo, možemo reći da je to bio coaching razgovor. HR stručnjaci jako često vode razgovore za koje bi željeli takav efekt“, objašnjava Marković.

Ipak, Marković napominje da coaching nije uvijek primjenjiv. Kada primijeniti coaching i kome on najviše koristi, Rajka će objasniti sudionicima HR Days konferencije 14. ožujka. 

We use cookies to enhance your experience. By continuing to visit this site you agree to our use of cookies. Learn more.