Share
Tweet
Share
Send to friend

Predlošci za efektan životopis

Iako se standardni obrazac životopisa preporuča kao onaj s kojim ćete najmanje pogriješiti, ponekad nije loše isprobati nešto novo.

U životopisu su najvažnije informacije, stoga izgled životopisa nikada ne smije staviti u drugi plan informacije koje u tom dokumentu navodite.

Originalni i kreativni životopisi prikladni su za ljude koji traže poslove u kojima je kreativnost sastavni dio posla. Ipak, to ne znači da svi ostali moraju biti osuđeni na bijelu podlogu i crna slova:)

Postoje brojne internetske stranice koje pružaju mogućnost besplatnog preuzimanja predložaka životopisa. Sve što trebate učiniti je odabrati predložak koji vam se najviše sviđa, pohraniti ga na svoje računalo i popuniti rubrike.

U pitanju su predlošci koji su jednostavni, ali dovoljno efektni da osvježe vaš životopis i privuku pažnju. Posebnu korist od ovih predložaka mogli bi imati kandidati koji su friško završili školovanje te imaju malo (ili nimalo) radnog iskustva – životopis koji stane na jedan list papira na bijeloj podlozi može djelovati skromno ili 'prazno', a na ovaj način unijet ćete u njega malo vedrine.  

Prilikom izbora predložaka imajte na umu sljedeće:

  • Odaberite onaj predložak koji najbolje ističe informacije koje želite naglasiti.
  • Vodite računa o tvrtki na čiji se oglas prijavljujete – predložak koji koristite za oglas u marketinškoj agenciji vjerojatno neće biti prikladan ako se prijavljujete za posao u banci.
  • U predlošcima su rubrike navedene redoslijedom koji vama osobno možda ne odgovara – slobodno izmijenite njihov redoslijed kako biste u prvi plan istaknuli ono što vi smatrate važnim, a ne ono što predložak sugerira.

Neke od stranica na kojima možete preuzeti predloške:

1) WooCV.com

Predlošci su podijeljeni na klasične, originalne i moderne životopise. Odaberite predložak koji vam se najviše sviđa i pohranite ga na svoje računalo.

Predložak će se otvoriti u Word dokumentu i sada vam jedino preostaje da popunite rubrike.

2) cvmaker

Za sve one koji žele zadržati tradicionalan izgled životopisa te unijeti minimalne izmjene u njegov oblik.

Životopis možete kreirati i preuzeti bez registracije na stranicu. Životopis kreirate na način da kliknete na kreiranje životopisa (Create a cv now) a zatim popunite sve ponuđene rubrike. Ukoliko neke od rubrika nisu ponuđene, možete ih dodati sami (+Add a new section) te mijenjati njihov redoslijed tako što ćete željenu rubriku mišem 'povući' na ono mjesto gdje vam se čini najprikladnije.

Jednom kada ste popunili sve rubrike odaberite opciju Quick preview, odaberite izgled životopisa (Executive, Elegant, Bold, Literatur, Metro) i provjerite kako će vaš životopis u konačnici izgledati.

Ukoliko ste zadovoljni rezultatom, jednostavno kliknite Download i odaberite format u kojem ćete pohraniti životopis na svoje računalo (PDF, HTML, TXT). 

We use cookies to enhance your experience. By continuing to visit this site you agree to our use of cookies. Learn more.