Share
Tweet
Share
Send to friend

Sadržaj molbe za posao

Pismo zamolbe mora uvjeriti poslodavca da pročita vaš životopis. Da biste to učinili morate biti inovativni ali pri tome pratiti pravila forme i sadržaja.

Sadržaj molbe za posao
Ovo su stavke koje se moraju obavezno pojaviti u vašoj molbi za posao:

Razlozi zašto želite taj posao

Možda želite posao zato što je plaća dobra, ali unatoč tome razmislite koje izazove taj posao uključuje. 
 
Nije zabranjeno spomenuti očekivanu plaću u molbi za posao, ali bi u tom slučaju trebali biti izrazito oprezni. S obzirom da ste još uvijek u procesu selekcije, niste u poziciji koja vam omogućuje nametanje ikakvih uvjeta. Ipak, ako je plaća od primarne važnosti za vas, možete koristiti ove izraze:  

Iako sam daleko više zainteresiran za kvalitetnu kompaniju i zanimljive izazove nego za novac, trebali biste znati da je u prethodnom razdoblju/ prethodnih godina moja plaća bila od X kn do X kn.

Plaća od X kn bi bila prihvatljiva, ali moja glavna briga je pronaći zaposlenje gdje postoji mogućnost razvoja.

Drugi razlozi bi mogli biti kompanijina vodeća pozicija u određenim područjima rada, lokacija posla, posebnosti posla, radna klima, uključena poslovna putovanja itd.

Vaše iskustvo, kompetencije/ kvalifikacije

Ako se javljate na oglas, prikupite informacije koje su navedene za tu radnu poziciju i prilagodite svoj profil tome. Ako ste izostavili neke relevantne informacije u vašem životopisu, stavite ih sada u svoju molbu za posao. Relevantne detalje koji se tiču vašeg iskustva i edukacije možete naglasiti korištenjem snažnih glagola i pridjeva. 

Vaš tip osobnosti

Nemojte ići previše u detalje. Samo ono što je od profesionalne važnosti treba biti u molbi. Ovdje su neke kvalitete koje izgledaju dobro i u većini slučajeva su stručno prihvatljive: marljiv, timski igrač, dinamičan, preuzima inicijativu, inteligentan, stabilan, zreo, upravljačke vještine, vještine vođe, motiviran, profesionalan.

Ipak, trudite se da za svaku vještinu koju navedete u molbi za posao imate argument i primjer kako biste odmah mogli i naglasiti zašto ste vi baš prava osoba za njih. 

Izvor: woocv 

We use cookies to enhance your experience. By continuing to visit this site you agree to our use of cookies. Learn more.