Share
Tweet
Share
Send to friend

Saudijski princ naljutio se na Forbes

Saudijski milijarder, princ Al-Walid ben Talal odlučio je prekinuti veze s američkim časopisom Forbes optužujući ga da je podcijenio njegovo bogatstvo, piše u priopćenju njegove tvrtke Kingdom Holding objavljenom u utorak.

Saudijski princ naljutio se na Forbes

U poretku za 2013. objavljenom u ponedjeljak Forbes je naime procijenio bogatstvo princa Al-Walida na 20 milijarda dolara, čime je princ proglašen 26. najbogatijim čovjekom na planetu.

Vidi: Svijet postao bogatiji za 210 novih milijardera     

Kingdom Holding to opovrgava i primjećuje u priopćenju da je nakon šest godina suradnje s timom za procjenu pri Forbesu isti taj tim odbio izračunati bogatstvo princa Al-Walida na temelju njegove imovine izlistane na saudijskoj burzi.

Kingdom Holding buni se protiv činjenice da je taj tim uzeo u obzir glasine kako je ‘manipuliranje’ podacima te burze ‘nacionalni sport’ u Saudijskoj Arabiji zbog odsutnosti kazina, jer su igre novcem zabranjene u kraljevstvu.

“Ustanovivši da Forbes ne namjeravau poboljšati svoju metodu procjene našeg holdinga, odlučili smo prekinuti našu suradnju s časopisom”, ističe se u priopćenju.

Holding naglašava da i dalje ima povjerenje u Bloomberg Billionaires koji je bogatstvo princa Al-Walida, nećaka kralja Abdallaha, procijenio na 28 milijarda dolara, prenosi HRT.

Izvor: Poslovni puls 

We use cookies to enhance your experience. By continuing to visit this site you agree to our use of cookies. Learn more.