Share
Tweet
Share
Send to friend

Američki milijarder studentima nudi 100.000 dolara da odustanu od faksa

Jedan američki milijarder nudi mladima koji žele pokrenuti vlastiti biznis ponudu koju nije lako odbiti - 100.000 dolara i mogućnost ostvarenja vlastite 'startup' ideje, piše Dnevnik.hr. 'Kvaka' je u tome, što kandidati moraju napustiti školovanje na fakultetu.

Američki milijarder studentima nudi 100.000 dolara da odustanu od faksa

Oni imaju između 18 i 25 godina, žive zajedno u apartmanu na Lower Manhattanu i njih 11-ero su potencijalni poduzetnici, koji uče o poduzetništvu na Enstitutu, eksperimatalnom programu, koji će im pokazati imaju li ono što treba, da postanu uspješni poslovni ljudi.

Nešto manje od polovice tih kandidata već je osnovalo svoje tvrtke, a tek troje ih je završilo fakultet. Zajedno kupuju, kuhaju, jedu i pospremaju. Dijele jedan daljinski upravljač te mnoge tajne u trosobnom stanu. Prvom zorom idu na posao i uče na razini iskustva, a ne teorije.

Iako zapravo nitko ne zna može li se predavati poduzetništvo, milijarder Peter Thiel nudi studentima 100.000 dolara da odustanu od fakulteta i ostvare svoju 'startup' ideju, odnosno pokrenu vlastiti posao.

Glavna prednost Enstituta jest učenje kroz posao, pune dvije godine uz pomoć mentora. Projekt je već zaživio u New Yorku, a iduće godine će se proširiti na nova tri američka grada.

Izvor: Dnevnik.hr 

We use cookies to enhance your experience. By continuing to visit this site you agree to our use of cookies. Learn more.