Share
Tweet
Share
Send to friend

Odrekao se bogatstva i privatni avion zamijenio biciklom

Redatelj Tom Shadyac koji iza sebe ima uspješne, ali ne uvijek od kritike prihvaćene komedije kao što su "Ace Ventura", "Bruce Almighty" ili "The Nutty Professor", prije nešto više od pet godina zarađivao je milijune dolara.

Odrekao se bogatstva i privatni avion zamijenio biciklom

Međutim, nakon nesreće s biciklom nakon koje je postao preosjetljiv na buku i svjetlo, holivudsku je raskoš zamijenio daleko jednostavnijim životom. 

Naime, Shadyac je iselio iz svoje velebne vile u Pasadeni i preselio u kućicu koja se nalazi u Malibuu.

Nadalje, svoj je privatni avion zamijenio biciklom i razdijelio velik dio stvari koje je posjedovao, ali i novca koji je zaradio tijekom godina. Valja spomenuti i kako se ne radi o malim iznosima jer od početka svoje karijere, njegovi su filmovi na kino blagajnama zaradili preko milijardu dolara. Štoviše, u jednom je trenutku karijere mogao zahtijevati milijune dolara plaće.

Međutim, za prvi film koji će snimiti nakon sedam godina pauze, uzeo je samo 218 tisuća dolara. Prije dvije godine snimio je i dokumentarac o svojoj tranziciji, a osvrnuo se i na sve što ne valja s današnjim svijetom i kako poboljšati vlastiti život, prenosi Index.

U razgovoru s novinarima CBS-a, rekao je: "Vjerujem da sam bio najneuspješniji kada sam 'imao sve'. Živio sam život bogataša koji uključuje privatne avione, vile i gomilu stvari. Nisam trebao privatni avion. Koštao me 44 tisuće dolara za sat i pol leta, a to je iznos koji netko ne zaradi ni u godinu dana".

Shadyac je otvorio sklonište za beskućnike u Virginiji, daje velike iznose dobrotvornim udrugama i brine za okoliš i životinje. 

"Što više dajem, to se bogatijim osjećam. Za sve što sam darovao, puno više mi se vratilo. Zamke slave i bogatstva su upravo to - zamke. Nitko na svojoj smrtnoj postelji nije žalio za više novca. Sretni su ako su imali obitelj ili ako su bili dijelom nečeg većeg". 

Redatelj će se i u svojom novom filmu, remakeu francuskog filma "The Intouchables", baviti onim što je naučio u ovih sedam godina. 

"Sazrio sam i mislim da ću ispričati više priča koje imaju elemente onog što smatram važnim. Neće se raditi samo u humoru već i o humanosti, inspiraciji, srcu, patosu". 

Izvor: Index

We use cookies to enhance your experience. By continuing to visit this site you agree to our use of cookies. Learn more.