Share
Tweet
Share
Send to friend

Pet nevjerojatnih poslova u budućnosti

Kao što nova tehnologija mijenja naš životni stil, ona mijenja i tržište rada. Koji će se novi poslovi pojaviti može se predvidjeti već sada, što znači da ljudi već sada mogu stjecati kvalifikacije i iskustvo koje će biti potrebno u budućnosti.

Pet nevjerojatnih poslova u budućnosti

Prosječna profesionalna karijera čini najmanje tri promijenjena radna mjesta u životu. Nestali su dani kada smo imali jedan posao za cijeli život. To nije posljedica radne etike zaposlenika već tehnološkog napretka. Financijski sektor trenutno je najtraženiji u svijetu, ali koji će poslovi biti najtraženiji za 20 ili 30 godina?

1. Upravitelj zatvora za stare

Zbog velikih dostignuća u medicini i znanosti stanovništvo doživljava i duboku starost. Predviđa se da će se novi poslovi razvijati u pravcu industrije koja se brine o starijoj populaciji. Psiholozi će dobiti priliku proučavati kako funkcionira memorija. Sportski sektor također će imati potrebu za fitnes trenerima za penzionere.

Ono što iznenađuje je da je nedavno istraživanje potvrdilo kako je u novije vrijeme u zatvorima više penzionera nego ikad! Kako broj uhićenih starijih osoba raste, javlja se potreba za specijaliziranim zatvorom za starije osobe, s posebnim osobljem koje je obučeno za rad sa starijima.

2. Svemirski farmer

Kako populacija raste, pritisak će biti stavljen na poljoprivredne kapacitete. Ljude žele da im pojedina hrana bude dostupna neovisno o sezoni. Farme izgrađene na krovovima zgrada, kao i na drugim neobičnim mjestima, normalna su pojava. U budućnosti ćemo možda naići na planete čija je zemlja puna minerala i koje će zadovoljiti naše potrebe. Svemirski farmer možda će biti zanimanje koje će odgovoriti na sve te zahtjeve.

3. Fotokopirnica organa

Kako je nedavno tehnologija proizvela 3D fotokopirni aparat koji rekreira repliku u punom obliku, znanstvenici sada gledaju kako iskoristiti ovu tehnologiju za kopiranje organa. Ova ideja možda bi mogla zamijeniti popis davatelja organa i spasiti nekoliko tisuća života. Bliži smo ovome cilju nego što mislite.

4. Znanstvenici u području zaštite životne sredine

Vlade širom svijeta u potrazi su za načinom smanjenja emisije ugljikovodika i stvaranjem zelenog i zdravog planeta. Znanstvenici trenutno rade na stvaranju energije pod morem, iz valova. Radi se na automobilima na električni pogon koji mogu putovati brzo kako formula, kao i na avionima koji se napajaju solarnom energijom.

Znanstvenici iz različitih područja se susreću, surađuju i stvaraju nove ideje za stare probleme. Ova znanstvena suradnja pokazala se vrlo uspješnom, a za znanstvenicima postoji velika potreba jer se ovaj sektor brzo širi.

5. Svemirski poslovi

Napredak u tehnologiji, informatici, zdravlju, psihologiji povećati će potražnju za ovih sektorom. Predviđeni rast u svemirskoj industriji je masovan, od znanstvenika koji gledaju kako iskoristiti izvore energije svemira, do promatrača koji su spremni predviđati postoji li opasnost za planet. Čak i planiranje odmora u svemiru više nije tako daleka ideja.

Izvor: Bizlife 

We use cookies to enhance your experience. By continuing to visit this site you agree to our use of cookies. Learn more.