Share
Tweet
Share
Send to friend

EU konkurentna poslovna škola

Ova poslovna škola je spremna za izazove koje donosi EU.

EU konkurentna poslovna škola

Razgovarali smo s direktoricom marketinga COTRUGLI Business School, Anom Jergović.  

Što namjeravate poduzeti kako bi bili konkuretni ostalim školama sličnih programa unutar EU?

U skladu s dosadašnjim rezultatima, COTRUGLI Business School se profilirala kao najjača poslovna škola u regiji. Naši predavači koji dolaze iz čitavog svijeta i međunarodno akreditirani MBA programi povezuju cijelu regiju jugoistočne Europe. Centri škole u Zagrebu i Beogradu te podružnice u Sofiji, Ljubljani i Luksemburgu okupljaju poslovne ljude iz Hrvatske, BiH, Bugarske, Mađarske, Makedonije, Slovenije, Srbije i Rumunjske.

Na taj način naši polaznici putem međunarodnog networkinga stječu iskustva i kontakte koji im mogu znatno pomoći ako svoje poslovanje šire na područje zemalja članica EU poput Slovenije ili Bugarske.

Korak bliže EU je i korištenje engleskog kao službenog jezika škole. Osim toga, predavači nam dolaze s eminentnih poslovnih škola kao što su ESCP Europe (među 10 najboljih europskih poslovnih škola), INCAE (najbolja poslovna škola u Latinskoj Americi), Henley, Kellogg itd. Nastojat ćemo intenzivirati rast kroz povezivanje s vrhunskim poslovnim školama i šire, poticanjem razvoja istraživačkog rada i curriculuma škole te dovođenjem novih imena u predavački tim.

Kako namjeravate privući i strane državljane da upišu upravo vaše programe, tj. koje su vaše prednosti? 

Od osnutka do danas COTRUGLI Business School je u svom portfoliju programa poslovne edukacije okupila preko 10.000 ljudi iz regije. Sektori iz kojih polaznici dolaze su vrlo raznoliki, od bankarstva do turizma, preko IT-a, do farmaceutike, a gotovo da nema veće firme u Hrvatskoj i regiji koja nema svojeg predstavnika ili polaznika u COTRUGLI-ju. Osim numeričkih pokazatelja, važna potvrda kvalitete programa je i međunarodna akreditacija koju su naši MBA programi dobili prije pet godina.

Treba istaknuti da od 15.000 MBA programa u svijetu, samo 199 ima AMBA akreditaciju, a među njima su i MBA programi COTRUGLI Business School, kao jedini u Hrvatskoj. Kvaliteta naših edukacijskih programa proizlazi iz sljedećih komparativnih prednosti škole: svjetski ugledni predavači, fleksibilan program i vrhunski polaznici.

Imate li koji od međunarodno priznatih certifikata koji se dodjeljuju za programe koji zadovoljavaju određene kriterije i time dobivaju međunarodnu prepoznatljivost?

U svijetu postoje tri relevantne akreditacijske ustanove na polju poslovne edukacije: Equis, AACSB i AMBA. Prve dvije se bave akreditiranjem poslovnih škola, dok jedino AMBA (Association of MBAs) dodjeljuje neovisnu oznaku kvalitete i izvrsnosti za MBA programe. AMBA asocijacija djeluje preko 50 godina s ciljem konstantnog razvoja i podizanja kvalitete MBA programa, čime prije svega želi zaštiti polaznike.

Danas postoji samo 199 poslovnih škola na svijetu kojima je AMBA akreditirala programe. Riječ je o visoko rangiranim školama kao što su IMD (Švicarska), IESE (Španjolska), London Business School, SDA Bocconi (Italija) i COTRUGLI Busines School kao jedina poslovna škola iz Hrvatske.

Najveći benefit kojeg polaznici međunarodno akreditiranog MBA programa dobivaju je međunarodna konkurentnost. To znači da je njihova MBA diploma u čitavom svijetu relevantna ako se po završetku programa odluče prijaviti za posao na managerskim, tj. direktorskim pozicijama. Uslijed toga očekujemo da hrvatski građani ostanu upravo naši polaznici, odnosno da ne upisuju slične programe u susjednim europskim državama.

Hoće li MBA program biti konkurentan i u EU?

MBA program potvrđuje da je polaznik stekao kompetencije u svim bitnim upravljačkim ulogama koje postoje u modernim korporacijama. Samim time, MBA diploma daje određenu prednost i u velikoj mjeri opravdava novac koji je uložen u školovanje da bi se ta diploma stekla. Želite li steći potrebne vještine, sigurno ćete upisati program u instituciji koja garantira to znanje, što će pozitivno utjecati i na visinu Vaše plaće.

COTRUGLI polaznici dobivaju priliku blisko surađivati s međunarodnim stručnjacima koji posjeduju praktičnu i teoretsku pozadinu, koje čine osnovu za sučeljavanje s managementom u stvarnosti, gdje je stvaranje vrijednosti za sve sudionike, uključujući dioničare, u središtu pozornosti.

Osim toga, aktualna istraživanja na europskoj razini kažu da kod 85 posto polaznika upravo MBA program donosi ključnu prednost u karijernom napretku, dok povećanje plaće nakon MBA programa iznosi 35-40 posto u odnosu na primanja prije pohađanja programa. 

We use cookies to enhance your experience. By continuing to visit this site you agree to our use of cookies. Learn more.