Share
Tweet
Share
Send to friend

Saznajte sve o pravima i zaštiti 'privremenih' radnika

Danas su mnogi Europljani zaposleni kao privremeni radnici preko agencija - drugim riječima zapošljavaju ih agencije koje ih onda dodjeljuju tvrtkama.

Saznajte sve o pravima i zaštiti 'privremenih' radnika

Takvo privremeno zapošljavanje putem agencije fleksibilan je način zapošljavanja koji odgovara stvarnim potrebama tržišta rada.

Europsko zakonodavstvo poboljšava zaštitu radnika zaposlenih preko agencija propisivanjem minimalnih pravila koja se primjenjuju u cijeloj EU.

Direktiva na razini EU-a o privremenom zapošljavanju putem agencije poboljšava zaštitu privremenih radnika zaposlenih preko agencije propisivanjem minimalnih pravila koja se primjenjuju u cijeloj EU od prosinca 2011.

Kako bi osvijestila 'privremene radnike' o njihovim pravima (u odnosu na stalno zaposlene), Agencija za komunikacije TIPIK sa središtem u Bruxellesu započela je online promociju animiranog videa o pravima radnika koji rade preko agencija za privremeno zapošljavanje unutar EU i Europskog ekonomskog područja.

Više informacija o uvjetima rada i pravima privremenih radnika zaposlenih preko agencija u EU možete pronaći i na mrežnim stranicama Europske komisije.

We use cookies to enhance your experience. By continuing to visit this site you agree to our use of cookies. Learn more.