Share
Tweet
Share
Send to friend

"Tražimo zaljubljenike u nove tehnologije"

Hrvatski Telekom je jedan od izlagača na 4. regionalnom virtualnom sajmu karijere i znanja.

"Tražimo zaljubljenike u nove tehnologije"

Od 16. do 23. listopada obilježava se Virtualni dan karijera i znanja, u kojem više od 150.000 posjetitelja ima priliku aplicirati na otvorene natječaje, pregledati ponudu edukativnih programa i izravno komunicirati s tvrtkama i edukativnim ustanovama. Zainteresirane kandidate možete upoznati i uživo na sajmu koji će se održati 18. listopada na Ekonomskom fakultetu u Zagrebu.

Jedan od sudionika ovogodišnjeg Virtualnog dana karijera i znanja je i Hrvatski telekom. Što očekuju od Sajma i kakve kandidate traže, otkrila nam je Ivana Soljačić Richter, operativna direktorica sektora za razvoj karijera. 

Hrvatski telekom je jedan od izlagača na 4. regionalnom virtualnom sajmu karijere i znanja. Koji su to odlike sajma koje su bile ključne za donošenje odluke o sudjelovanju?

Naša vizija je biti lider koji pokreće online društvo i digitalno gospodarstvo u Hrvatskoj i regiji, stoga posebnu vrijednost vidimo upravo u projektima koji se temelje na novim tehnologijama. Virtualnost sajma prepoznali smo kao iznimno važnu za približavanje kandidatima kakve priželjkujemo, a to su oni koji gaje strast prema online poslovanju, inovacijama i naprednim tehnologijama te su spremni i na „izlete“ izvan područja svojih temeljnih kompetencija. Virtualna priroda sajma omogućava potencijalnim kandidatima da nam pristupe u svakom trenutku, s bilo kojeg mjesta u Hrvatskoj i šire, izrade što kvalitetniju prijavu za posao te u vrlo kratkom vremenu dobiju željene informacije o kompaniji. 

Što ćete predstaviti posjetiteljima sajma odnosno kakve profile kandidata tražite?

Posjetitelji sajma moći će više saznati o strategiji naše kompanije, društvenoj odgovornosti, benefitima koje nudimo našim zaposlenicima i stimulativnom radnom okruženju. 

Posebno smo zainteresirani za kandidate koji su zaljubljeni u nove tehnologije i teže konstantnom unaprjeđivanju poslovanja, bilo da je riječ o djelatnicima u prodaji, programerima ili osobama s iskustvom vođenja projekata. Tu bih posebno istaknula i mogućnost studentske prakse i studentskog angažmana kojeg nudimo mladim osobama koji tek ispituju ili kreću na tržište rada. Našim zaposlenicima nudimo rad u poticajnom međunarodnom okruženju, mogućnost razvoja internacionalne karijere, rad na razvoju inovativnih tehnologija s kolegama koji su vrhunski stručnjaci u svom području, različite vrste profesionalnog usavršavanja i edukacija te brojne druge benefite. 

U HT-u želimo biti najbolje mjesto za visoka postignuća i osobni razvoj, a potvrda našeg truda i zajedničke vizije svih zaposlenika je i činjenica da smo već niz godina u vrhu najpoželjnijih poslodavaca u Hrvatskoj.

Vaš savjet za sve tražitelje posla, a pogotovo za potencijalne posjetitelje HT štanda na virtualnom sajmu?

Potencijalnim posjetiteljima savjetujem da svakako iskoriste sve mogućnosti i otvorene prilike za razvoj karijere koje im virtualni sajam pruža. Javite nam se sa svim komentarima, pitanjima, a naši stručnjaci bit će na raspolaganju i pružiti vam odgovore vezano uz zapošljavanje u našoj kompaniji te dati druge stručne savjete iz područja ljudskih resursa. Iznimno se veselimo prijavama svih kandidata, a posebnu prednost dajemo onima koji njeguju poduzetnički duh, imaju mentalitet pobjednika, žive nove tehnologije te su usmjereni na ispunjavanje potreba korisnika. Upravo u inovativnoj i društveno odgovornoj kompaniji kao što je Hrvatski Telekom takvi kandidati mogu ostvariti sve svoje ambicije. 

We use cookies to enhance your experience. By continuing to visit this site you agree to our use of cookies. Learn more.