Share
Tweet
Share
Send to friend

Ispitivanje zadovoljstva kandidata koji apliciraju na oglase objavljene na portalu MojPosao

Od 1. srpnja 2013. portal MojPosao uveo je kratki upitnik u kojem kandidati ocjenjuju kvalitetu oglasa i ažurnost slanja povratne informacije za poslodavce na čiji su oglas aplicirali.

Ispitivanje zadovoljstva kandidata koji apliciraju na oglase objavljene na portalu MojPosao

Cilj ove aktivnosti je povećanje broja odgovora na prijave kandidata i unapređenje kvalitete oglasa na portalu MojPosao. Prema našim podacima trenutno tek 20% kandidata dobiva odgovor od poslodavca.  S druge strane, podaci iz brojnih istraživanja pokazali su da je povratna informacija u selekcijskim procesima jedan je od najvažnijih faktora koji određuju naklonost prema određenom poslodavcu i njegov imidž na tržištu rada.

Svaki kandidat nakon prijave na oglas određenog poslodavca u roku od 45 dana po isteku oglasa na mail zaprima upitnik koji  se sastoji od dva pitanja.

U prvom pitanju kandidat se izjašnjava je li dobio odgovor poslodavca na svoju prijavu. Ponuđene su tri opcije: ‘Da, postupak je završio’, ‘Da, postupak još traje’ i ‘Ne’.

U drugom kandidat ocjenjuje kvalitetu oglasa, razdvojeno: naziv radnog mjesta, opis odgovornosti i uvjete navedene u oglasu. Na skali od 5 stupnjeva pod 1 mu je ponuđen odgovor ‘Uopće nije razumljivo’, a pod 5 ‘Potpuno razumljivo’.

Svaki kandidat ima mogućnost samo jednom ispuniti upitnik za pojedini oglas, u roku od 15 dana od primitka upitnika na svoju e-mail adresu.

Po proteku 15 dana predviđenih za odgovor sustav automatski formira izvješće koje se šalje na mail poslodavca, točnije osobe koja je navedena kao kontakt osoba za zapošljavanje i objavu oglasa.

Za pomoć i sve dodatne informacije svaki se poslodavac može obratiti svom Savjetniku za regrutiranje ili na tel. 01 6065 275 i mail kontakt@moj-posao.net.

Portal MojPosao obvezuje se da prikupljene podatke o zadovoljstvu kandidata pojedinim oglasom nekog poslodavca, kako niti zbirne podatke o zadovoljstvu svim oglasima pojedinog poslodavca neće javno objavljivati.

Jedini oblik u kojem je moguće objavljivanje podataka je isticanje pozitivnih primjera, odnosno poslodavaca koji objavljuju kvalitetne oglase i odgovaraju na zamolbe kandidata.

We use cookies to enhance your experience. By continuing to visit this site you agree to our use of cookies. Learn more.