Share
Tweet
Share
Send to friend

Formalnost i dobra priprema prije svega

Profesionalan format životopisa stavlja naglasak na formalno obrazovanje i iskustvo.

Formalnost i dobra priprema prije svega

Profesionalni životopis obično je tri do pet stranica dug i sadrži isključivo činjenice. Ističe profesionalne kvalifikacije i aktivnosti. Zapravo je u pitanju 'školski primjer' životopisa.

Prilikom kreiranja ovakvog životopisa najbolje je držati se standardnog obrasca. To znači da nakon navođenja osobnih/kontakt podataka slijede podaci o (formalnom) obrazovanju, zatim radno iskustvo te na kraju sažetak najvažnijih kvalifikacija i postignuća.

Klasičan primjer profesionalnog životopisa je Europass životopis.

Ovakav životopis uvijek je dobar izbor za poslove iz područja obrazovanja, medicine, znanosti, prava te za rad u državnoj službi općenito. Treba naglasiti da je za većinu poslodavaca iz privatnog sektora, posebno menadžere, ovakav format životopisa u pravilu 'dosadan'.

Zbog svoje stroge i jasno definirane forme profesionalni životopis ne trpi nikakav odmak od standarda - svaku nelogičnost ili nedosljednost vrlo je lako uočiti. U pravilu ga nije potrebno upotpunjavati dodatnim materijalima, no ukoliko je to slučaj, pobrinite se da u priloženim materijalima sve potrebne informacije budu kratko i precizno izložene, bez potrebe za dodatnim pojašnjenjima.

Kako prijava na oglase u području državne službe nerijetko podrazumijeva prilaganje (opsežne) dokumentacije kao što su preslike važnih dokumenata (osobna iskaznica, domovnica, potvrda o nekažnjavanju, radna knjižica) pobrinite se da (ovjerene) kopije najvažnijih dokumenata imate pripremljene unaprijed kako ne biste gubili dragocjeno vrijeme na prikupljanje istih u trenutku kada je natječaj već u tijeku.

Također imajte na umu da se u ovakvim oglasima za posao u pravilu traži 'radni staž', što znači da se od vas traži potrebno radno iskustvo upisano u radnu knjižicu, a ne uvijek vaše ukupno 'radno iskustvo'.

We use cookies to enhance your experience. By continuing to visit this site you agree to our use of cookies. Learn more.