Share
Tweet
Share
Send to friend

Fakultetske diplome s kojima žene vrlo brzo pronalaze posao

Osobe koje završe tehnički fakultet – elektrotehnički, strojarski ili građevinski, unatoč recesiji, uglavnom do posla dolaze vrlo brzo, odnosno vrlo malo ih je na Zavodu na zapošljavanje.

Fakultetske diplome s kojima žene vrlo brzo pronalaze posao

Na tim fakultetima vrlo je malo studentica, primjerice na Elektrotehničkom fakultetu u Osijeku od ukupnog broja studenata samo je 10 posto djevojaka, piše Glas Slavonije. 

S druge strane, na fakultetima društvenog smjera studentice prednjače pred studentima, ali nakon studija većina njih završava na – Zavodu za zapošljavanje. 

To su činjenice koje su bile glavni povod za pripremu projekta Jačanje položaja žena na tržištu rada, koji se razvija u okviru operativnog programa Razvoj ljudskih potencijala, a najvećim će dijelom biti financiran novcem Socijalnog fonda Europske unije. 
Projekt Jačanje položaja žena na tržištu rada predstavljen je u ponedjeljak na Elektrotehničkom fakultetu, koji je i nositelj projekta. Partneri su Centar za poduzetništvo, Građevinski fakultet Osijek te I. i III. gimnazija u Osijeku. 

Cilj – motivirati srednjoškolke za tehnička zanimanja

Ukupna vrijednost projekta je 192 tisuće eura, od čega će 136 tisuća eura dati EU. 

Najveći dio tog novca potrošit će se na organizaciju debata i motivacijskih tehničkih radionica za srednjoškolke. 

"Na Zavodu za zapošljavanje vrlo je malo osoba koje su završile tehničke fakultete, unatoč recesiji, a s druge strane djevojke najviše završavaju fakultete za struke koje čine većinu na Zavodu za zapošljavanje. Ideja nam je zapravo motivirati djevojke na upisivanje i završavanje tehničkih fakulteta kako bi poboljšale svoj položaj na tržištu rada", objasnila je prof. dr. Snježana Rimac-Drlje, koordinatorica projekta. 

Izvor: Danas.net.hr

We use cookies to enhance your experience. By continuing to visit this site you agree to our use of cookies. Learn more.