Share
Tweet
Share
Send to friend

Objavljena top lista najseksi zanimanja

Protiv stereotipa se ne može, a da se situacija ne mijenja s geografskim položajem, pokazuje istraživanje provedeno u Velikoj Britaniji. I tamošnje slobodne djevojke i žene, da mogu birati, za partnera bi si izabrale – liječnika.

Objavljena top lista najseksi zanimanja

Liječničko je zanimanje atraktivno jer doktori su "brižni", "puni podrške" te "imaju autoritet". Tako su najseksi zanimanje opisale Britanke koje su sudjelovale u istraživanju. Anketu je provela prva britanska agencija za upoznavanje koja parove spaja već 30 godina, a na anketna pitanja odgovorilo je 615 žena koje nisu u vezi u dobi od 24 do 68 godina te 489 slobodnih muškaraca u dobi od 24 do 68 godina, piše Daily Mail.

Anketa se provodi 14. godinu zaredom.

Iza liječnika ženama su najpoželjniji redom: arhitekti, muškarci s kreativnim zanimanjima, stolari odnosno muškarci koji se bave izradom namještaja, akademici, grafički dizajneri, stručnjaci za očuvanje okoliša te inženjeri.

A, muškarci? Koga oni žele?

Ako je vjerovati anketi, muškarci žele žene koje se bore protiv nepravde i koje svojim radom nastoje ispraviti "krive Drine". A, takve su, prema njihovom opisu, odvjetnice koje se bore za ljudska prava.

Stereotipima o muškarcima koji maštaju o francuskoj sobarici ili seksi bolničarki kontrira želja da kao idealnu ženu izaberu novinarku jer je ona "inteligentna", "brzo razmišlja" i ima "seksi životni stil".

Na listi najpoželjnijih zanimanja za razdoblje od 1. siječnja do 31. prosinca 2013. godine našle su se redom: fotografkinja, djelatnica u marketingu, djelatnica u oglašavanju, event managerica, kreativna djelatnica, PR te arhitektica.

Izvor: Večernji list 

We use cookies to enhance your experience. By continuing to visit this site you agree to our use of cookies. Learn more.