Share
Tweet
Share
Send to friend

U4HR: Znate li sve tajne 'talent managementa'?

Proces upravljanja talentima nije izolirani proces već je posljedica i uzrok uspješnog poslovanja.

U4HR: Znate li sve tajne 'talent managementa'?

Udruga U4HR zahvaljuje svim članovima /gostima koju su se odazvali u velikom broju na jučerašnje predavanje Maje Crnjak na temu Talent management.

Upravljanje talentima zasigurno je jedan od najsloženijih procesa u području upravljanja ljudskim potencijalima. Razlog je veza procesa upravljanja talentima sa svim ostalim procesima u području ljudskih potencijala kao što su selekcija i zapošljavanje, razvoj, upravljanje učinkom, nagrađivanje te razvoj karijere. Proces upravljanja talentima nije izolirani proces već je posljedica i uzrok uspješnog poslovanja.

Upravljanje talentima mora biti integrirano u strategiju poslovanja i dnevne, operativne procese koji se u organizacijama odvijaju. Samim time, teorija i praksa upravljanja talentima se uvelike razlikuju, nailaze na subjektivne i objektivne prepreke koje postaju prijetnja vjerodostojnosti i učinkovitosti samog procesa. Cilj predavanja je bio sagledati proces u cijelosti, osvijestiti rizične područja u njegovoj provedbi i vidjeti što je uloga HR-a u upravljanju talentima – sve to na primjeru Erste Grupe kao jedne od vodećih bankarskih grupacija u regiji.

Neke od ključnih pitanja koja su se postavljala su:

  • Kako uvesti i provesti talent management u kompaniji
  • Kako upravljati očekivanjima
  • Kako 'natjerati' Upravu da uopće razmotri uvođenje Talent managementa
  • Koji je postotak odlaska ljudi iz kompanije ako ne budu odabrani a bili su nominirani
  • Mobilnost – važan kriteriji ili ne

Prema reakcijama sudionika i aktivnom sudjelovanju na predavanju, možemo zaključiti da je tema zaista zanimljiva i da o njoj treba još razgovarati, što i planiramo kroz aktualne članke i objave. Vaše sudjelovanje nam je itekako bitno, te i vas pozivamo da se pridružite.

Sljedeći event koji planiramo je  već 3. travnja 2014. kada će Hrvojka Kulte, članica predsjedništva Udruge održati predavanje / MBTI radionicu, te 24. travnja 2014.  na predavanje/radionicu na temu Interno trenerstvo i mentorstvo koje će moderirati Marija Kalinić, također jedna od članica predsjedništva U4 HR.

We use cookies to enhance your experience. By continuing to visit this site you agree to our use of cookies. Learn more.