Share
Tweet
Share
Send to friend

Starbucks svojim zaposlenicima plaća sveučilišno obrazovanje

Najveći američki lanac kafeterija najavio je veliku vijest za svoje zaposlenike koji nisu u mogućnosti platiti visoko obrazovanje…

Starbucks svojim zaposlenicima plaća sveučilišno obrazovanje

Svatko tko je upisao fakultet, pogotovo neki od prestižnih fakulteta u Americi, zna da studiranje nije nimalo jeftino. Poslodavci koji svojim zaposlenicima nude programe školovanja vrlo dobro kotiraju na tržištu rada te imaju dobar imidž među tražiteljima posla. 

Starbucks je naime najavio kako će svojim radnicima i zaposlenicima platiti prvostupanjsko obrazovanje na sveučilištu u Arizoni.  Starbuckovi zaposlenici moći će birati između 40 obrazovnih programa koje će zatim pohađati putem interneta. Na ovaj potez odlučili su se jer znaju koliko je obrazovanje važno. 

Ova vrsta obrazovnog programa omogućena je za 135 tisuća Starbuckovih zaposlenika, a cijeli trošak snosit će tvrtka. Uvjet je da zaposlenik radi najmanje 20 sati tjedno. Za brand Starbucks ovo je veliki potez, pa čak i ako njihovi zaposlenici nakon završene edukacije odluče otići i zaposliti se drugdje. 

Starbucks je novim programom pomoći za obrazovanje zamijenio “stari” koji je zaposlenicima nudio naknadu od 1.000 dolara po godini sveučilišnog školovanja.

Pogledajte priče ljudi koji su dobili priliku za nastavak školovanja: 

 

Izvor: Poslovni puls/ Fotografija: starbucks-lovers

We use cookies to enhance your experience. By continuing to visit this site you agree to our use of cookies. Learn more.