Share
Tweet
Share
Send to friend

Global HR Trends Summit četvrti put u Zagrebu

Global HR Trends Summit održava se 22. rujna, a ugostit će neke od najvećih stručnjaka iz područja HR-a.

Global HR Trends Summit četvrti put u Zagrebu

Četvrti put u Zagrebu, jedno od najcjenjenijih okupljanja ovakvog karaktera u Hrvatskoj, započet će izlaganjem Artura Poirea, glavnog direktora u odjelu za talente tvrtke Ericsson (Global Head of Talent Management). 

Cjelodnevno interaktivno događanje obiluje zanimljivim izlaganjima, a istaknut ćemo prezentaciju Teddyja Franka iz tvrtke Philips o transformaciji kulture unutar tvrtki, Barbara Wright iz tvrtke Novartis govorit će kako kreirati sigurno poslovno okruženje, predstavnik iz tvrtke Imperial Tobacco govorit će o pronalasku pravog talenta , a tu je i predstavnik iz tvrtke Maers Oil koji će izlagati o izgradnji brenda zaposlenika.

Predavači na ovogodišnjem Summitu su i Anja Anderson, Brand Manager iz Maersk Grupe te Frederik Tukk, Head of Communication tvrtke Branding & MarketingMaersk Drilling.

Možete li nam ukratko reći o čemu ćete govoriti u svojim predavanjima na temu izgradnje brenda zaposlenika. Koje su glavne karakteristike 'brendiranog' zaposlenika?

Fredrik: To je osoba koja ne samo da govori o našim vrijednostima i živi s brendom tvrtke, već i netko tko se ponaša i živi u skladu s vrijednostima koje tvrtka promiče.

Anja: Kultura naše tvrtke izgrađena je na nasljeđu, a opstala je kroz inovativno promišljanje u kojem se povjerenje gradilo godinama. Bez naših zaposlenika ništa od onoga što smo danas ne bi bilo moguće. Brend tvrtke su sami zaposlenici, baš kao što su i zaposlenici sami po sebi brend.

Zbog čega je važno da tvrtke prepoznaju važnost ulaganja u brendiranje zaposlenika?

Fredrik: Za uspješnu akviziciju talenata vaša ciljana publika mora znati, razumjeti i poistovjećivati se s vašim brendom, a vi morate biti jasni u izdvajanju svog brenda od konkurencije, kako biste mogli privući najbolje ljude.

Anja: Naši zaposlenici jedna su od pet vrijednosti koje tvrtka njeguje. Kvalitetno radno okruženje i kvalitetni zaposlenici su ti koji privlače nove talente koji nam trebaju za daljnji razvoj poslovanja. Bez takvih zaposlenika ni priljev talenata nije moguć.

Zaposlenici su 'ambasadori' tvrtke. Maersk ima 89.000 zaposlenika i posluje u više od 130 zemalja u svijetu, stoga nam je vrlo važno da naši zaposlenici žive naše vrijednosti.

Koje metode je moguće koristiti kako bi tvrtka izgradila brend svojih zaposlenika?

Fredrik: To možete postići kroz komunikaciju, prepričavanje dobrih praksi koje se provode diljem organizacije.

Anja: Slažem se s Fredrikom. Usmena predaja i  poticanje angažiranosti zaposlenika na način da ih  motivirate da čitaju, osluškuju, promatraju, odnosno da sami dožive brend tvrtke kroz vlastito iskustvo.

 Kakva su vaša očekivanja od ovogodišnjeg Summita?

Fredrik: Veselim se prilici da podijelim svoje iskustvo i znanje s nadom da ću inspirirati ostale sudionike i potaknuti ih da povećaju svoju učinkovitost i uspjeh!

Anja: Očekujem da ću nešto naučiti, podijeliti znanje i nadahnuti. Na meni je da dijelim našu priču s ostalima, kako bi ih potaknula da razmišljaju izvan okvira. Iako se ponekad čini da je to jako teško, treba znati da nije nemoguće.

Događanje je u organizaciji tvrtke P World zajedno s MojPosao portalom kao ekskluzivnim partnerom te s Dnevnik.hr kao ekskluzivnim medijskim partnerom.

Za više informacija o događanju te prijavu za sudjelovanje molimo vas posjetite:

http://www.thepworld.com/pevents/event/79/global-hr-trends-summit-4

We use cookies to enhance your experience. By continuing to visit this site you agree to our use of cookies. Learn more.