Share
Tweet
Share
Send to friend

Tipfeleri i nepotpuna dokumentacija najčešće pogreške tražitelja posla

Greške se događaju svakome, a koja je najveća pogreška koju su kandidati učinili prilikom potrage za poslom istražio je portal MojPosao u anketi provedenoj na više od 300 ispitanika.

Tipfeleri i nepotpuna dokumentacija najčešće pogreške tražitelja posla

Najveća pogreška koju posloprimci naprave su tipfeleri u molbi i/ili životopisu (38%). Tako se kandidatima nerijetko događa da navedu pogrešan datum pisanja molbe ili zamijene određena slova kada pišu molbu na računalu (npr. umjesto slova 'm' napišu 'n' i sl.).

Čak 29% ispitanika napravilo je neke od sljedećih pogreški: kasne na razgovor za posao; navode kontakt podatke koji nisu aktualni (npr. broj mobitela koji više ne koriste); koriste neprofesionalne e-mail adrese (npr. slatkica@gmail.com) itd. Zabrinjava podatak da polovica ispitanika u ovoj kategoriji smatra kako je njihova najveća pogreška što prilikom potrage za poslom 'nisu imali vezu'.

Sve dokumente (životopis ili molbu) zaboravlja priložiti 17% ispitanika. „Kasno sam vidjela oglas, nisam stigla podići potvrdu o nekažnjavanju koja vrijedi samo šest mjeseci“, kaže jedna ispitanica.

Molba naslovljena na krivu osobu ili tvrtku pogreška je koju je napravilo 16% ispitanika. „U molbi mi je ostao naziv poduzeća i radnog mjesta za koje sam se prethodno prijavila“, kaže jedna ispitanica. 

We use cookies to enhance your experience. By continuing to visit this site you agree to our use of cookies. Learn more.