Share
Tweet
Share
Send to friend

Isplata naknade za neiskorišteni godišnji odmor

Ugovor sklopljen na određeno vrijeme istječe zadnjim danom roka na koji je sklopljen. Poslodavac vam je dužan sukladno članku 82. Zakona o radu isplatiti naknadu za neiskorišteni godišnji odmor u iznosu razmjerno broju dana neiskorištenog godišnjeg odmora.

Isplata naknade za neiskorišteni godišnji odmor

Pitanje; 

Kod istog poslodavca sam od 25.10.2014. na ugovor do 31.03.2015. 18.02.2015. sam doživio prometnu nesreću i na bolovanju sam. Trenutno hodam na fizikalne terapije i to bi trebalo trajati do 31.03.2015.

Molim Vas, imam li pravo na dio godišnjeg odmora, razmjerno dužini trajanja ugovora i na koji način to ostvariti, obzirom da mi je poslodavac najavio ne produžavanje ugovora o radu? 

Dakle, na bolovanju ću vjerovatno biti do kraja ožujka, kada mi i ističe ugovor o radu, šta će se dogoditi s mojim godišnjim odmorom?

Odgovor; 

Ugovor sklopljen na određeno vrijeme istječe zadnjim danom roka na koji je sklopljen. Dakle, u Vašem slučaju ugovor o radu je istekao 31.3.2015.g. U tom slučaju poslodavac Vam je dužan sukladno članku 82. Zakona o radu isplatiti naknadu za neiskorišteni godišnji odmor u iznosu razmjerno broju dana neiskorištenog godišnjeg odmora. U Vašem slučaju to znači da se treba obračunati broj dana neiskorištenog godišnjeg odmora iz 2014.g. te razmjerni dio neiskorištenog godišnjeg odmora za 2015.g. zaključno s 31.3.2015.g.

We use cookies to enhance your experience. By continuing to visit this site you agree to our use of cookies. Learn more.