Share
Tweet
Share
Send to friend

Umirovljenik ponudio 5.000 eura za zapošljavanje sina

Među novinskim oglasima u Španjolskoj za posuđivanje novca, kućne popravke i susrete "na slijepo" našao se neobičan oglas 68-godišnjeg umirovljenika.

Umirovljenik ponudio 5.000 eura za zapošljavanje sina

"Umirovljenik nudi 5.000 eura poduzeću koje mu zaposli nezaposlenog, kvalificiranog, odgovornog i radišnog sina. Privatnost zagarantirana", piše u oglasu u novinama Heraldo de Aragón, regionalnom listu sa sjeveroistoka Španjolske.

Umirovljenik, koji je htio ostati anoniman, smatrao je da je oglas jedini način da pomogne svom oženjenom 39-godišnjem sinu i ocu 5-godišnjeg djeteta koji je prije godinu dana dobio otkaz. 

Umirovljenik, koji je bio odvjetnik i živi u Madridu, prima mirovinu od 2.500 eura mjesečno, a s tim novcem mora uzdržavati petero djece. Njegova supruga je bolesna, a osim nezaposlenog sina, ostala četvorica sinova zarađuju po 1.000 eura, s čime teško izlaze na kraj.

"Tijekom karijere stvorio sam mnogo radnih mjesta. Najlakše bi bilo iskoristiti neki od kontakata i tražiti uslugu, no etika je obilježila moju karijeru", kaže umirovljenik.

U početku mu je bilo neugodno objaviti i oglas, no gledajuću sinovljevu patnju osjećaj neugode ga je prošao.

"Mislio sam o 5.000 eura kao okruglom iznosu, no spreman sam dati i više", ističe. Svejedno mu je hoće li netko sinu ponuditi mjesto zaposlenika ili sudionika u nekom projektu gdje će naučiti raditi nešto.

U manje od tjedan dana javilo mu se 20 poduzeća, no niti jedno nije pitalo za novac. Samo traže sinovljev životopis i intervju za posao.

Umirovljenik je oglas objavio bez sinovljeva znanja, a obavijestio ga je o tome svega nekoliko sati prije nego su se novine pojavile na kiosku. "Jako se naljutio. Nije htio da ga mještani prepoznaju. To mu se činilo sramotno, kao gubitak dostojanstva", govori umirovljenik. "No nakon što smo dugo razgovarali rekao mi je 'Ti si najbolji otac na svijetu' ".

Izvor: poslovni.hr 

We use cookies to enhance your experience. By continuing to visit this site you agree to our use of cookies. Learn more.