Share
Tweet
Share
Send to friend

Što utječe na zadovoljstvo poslom?

Plaća i status ne nalaze se na listi prioriteta.

Što utječe na zadovoljstvo poslom?

Istraživanja pokazuju da su ljudi sretni kada rade izazovan posao. 

Važno je uvijek aktivno tragati za novim prilikama ili idejama koje se daju implementirati u postojeći posao i kolektiv. 

Napredak

Kad su profesori sa Poslovne škole Harvard proučavali dnevnike zaposlenika u dugom vremenskom periodu otkrili su kako su najsretniji i najproduktivniji dani bili oni u kojima su zaposlenici imali osjećaj napretka.

To može biti izraženo u statusu, znanju, vještinama ili nekom drugom "kapitalu.

Strah

Pritisak i zastrašivanje zaposlenike motiviraju na kratko vrijeme, ali dugoročno gledano dovodi do njihove manje uključenosti te znatno smanjuje produktivnost i doprinos zaposlenika. 

Strah negativno utječe na timski rad, suradnju, kreativnost i inovativnost.

Autonomija

Istraživanje koje je obuhvatilo 400 tisuća osoba u više od 63 zemlje svijeta, pokazalo je da je ljudima sreća važnija od novca. 

Zaposlenici koji imaju veću slobodnu prilikom kreiranja radnog vremena i dinamike obavljanja poslova bit će zadovoljniji i sretniji na poslu.

Pripadnost

Istraživanja pokazuju da su osobe koje imaju 'najboljeg prijatelja' na poslu znatno su produktivnije i uključenije u posao.

Izvor: jutarnji.hr 

We use cookies to enhance your experience. By continuing to visit this site you agree to our use of cookies. Learn more.