Share
Tweet
Share
Send to friend

Do željene karijere uz samo četiri odgovora

Stručnjaci kažu da bismo si trebali postaviti ova pitanja ako želimo saznati koji nas posao zaista može usrećiti.

Do željene karijere uz samo četiri odgovora

Tko ne bi želio raditi ono što voli? Nema svatko tu privilegiju, ali svatko ima priliku promijeniti to stanje. Ovo su četiri pitanja koja će vam pomoći otkriti vaš posao iz snova:

1) Koje vještine su vam pomogle da napredujete?

Još kao djeca gradimo određene vještine koje nam pomažu da napredujemo i u najtežim trenutcima.

Prisjetite se situacija iz svoje prošlosti koje su vas na bilo koji način promijenile. Zapitajte se, što im je bilo zajedničko? To je smjer u kojem biste se trebali kretati u potrazi za idealnom karijerom.

2) Što vas čini jačima?

Zapitajte se kada ste se osjećali sretno, radoznalo i uspješno? Upravo su ti trenutci ključni u ostvarivanju vaših snaga.

Također, razmislite o trenutcima kada vam je svega bilo jednostavno previše. U trenutcima kada ste trebali vratiti kontrolu nad svojim životom vaše najveće snage sigurno su izašle na vidjelo i pomogle vam u tome.

Ono u čemu ste najbolji i najjači područje je u kojem biste trebali tražiti svoj životni poziv.

3) Po čemu ste se kao dijete isticali?

Kao djeca, često radimo stvari koje zaista volimo, ne obazirući se pritom na mišljenje drugih. Zbog toga smo u djetinjstvu i mnogo sretniji nego kad odrastemo.

O čemu ste sanjarili, kako ste najradije provodili vrijeme? Zbog kojih su vas interesa (hobija) druga djeca možda ismijavala? Sve su to talenti koji još uvijek postoje u vama i koji vam mogu olakšati izbor karijere.

4) Koje komplimente često ignorirate?

Nerijetko smo slijepi na vlastite snage i sposobnosti. Kada napravimo nešto jako dobro, često u tome ne vidimo ništa posebno.

Umjesto da ignorirate komplimente drugih ljudi, promislite o njima. Čak i ako su u pitanju stvari koje vama djeluju sasvim uobičajeno, ne znači da je zaista tako.

Postoji mogućnost da prilikom razvoja karijere ne koristite sav svoj potencijal. Obratite više pažnje na svoje talente i sposobnosti.  

Izvor: danas.hr

We use cookies to enhance your experience. By continuing to visit this site you agree to our use of cookies. Learn more.