Share
Tweet
Share
Send to friend

"James Bond nikad ne bi dobio posao u MI6"

Da je stvarna osoba, slavnog špijuna neugodno bi iznenadila činjenica da ne zadovoljava uvjete natječaja za posao u Britanskoj obavještajnoj službi, jer 'heroji koji rade sami rijetko postižu mnogo'.

"James Bond nikad ne bi dobio posao u MI6"

James Bond vjerojatno se ne bi mogao priključiti Obavještajnoj službi, ukoliko bi se prijavljivao na oglas za posao", izjavio je jedan od izvora te službe za BuzzFeed: "U Britanskoj obavještajnoj službi timski rad je ključan, a heroji koji rade sami rijetko postižu mnogo".

Gospodin Bond može se, naime, 'pohvaliti' nekim ozbiljnim karakternim manama, a jedna od njih je i nedostatak 'emocionalne inteligencije'.

S druge strane, MI6 želi privlačiti 'društvene špijune' odnosno špijune koji razumiju 'ljudsku stranu' rada u obavještajnoj službi.

James Bond tradicionalno radi sam, uglavnom ne poštuje zakon i emocije drugih, a sam Daniel Craig, koji i u novom filmu utjelovljuje slavnog špijuna, Bonda opisuje kao 'usamljenog mizoginista'.

Kao dobro istreniran ubojica Bond bi u tom dijelu možda i mogao zadovoljiti, ali MI6 traži špijune koji imaju i osjećajnu stranu:

"Visok stupanj emocionalne inteligencije jednako je važan za zaposlenika Obavještajne službe, kao i obrazovna postignuća. Služba želi ljude kojima je strast interakcija, imaju sposobnost razumijevanja drugih i uspješno se nose s katkad kompleksnom prirodom međuljudskih odnosa", zaključuje sugovornik iz Obavještajne službe.

Izvor: telegraph.co.uk/ Fotografija: c2.staticflickr.com

We use cookies to enhance your experience. By continuing to visit this site you agree to our use of cookies. Learn more.