Share
Tweet
Share
Send to friend

Radnicima dao plaću 35.000 kuna. Isplatilo se!

U proteklih šest mjeseci profit kompanije se udvostručio.

Radnicima dao plaću 35.000 kuna. Isplatilo se!

Direktor tehnološke kompanije Gravity Dan Price prije šest mjeseci povećao je minimalnu plaću za zaposlenike na 70.000 dolara na godinu (oko 35.000 kuna na mjesec), a svoju je plaću s milijun dolara na godinu smanjio na 70.000, kako bi mogao isfinancirati svoju odluku.

Kako piše Net.hr, Price je svoju odluku obrazložio rekavši da se želi boriti protiv nejednakosti u plaćama, posebno s obzirom na to da su plaće menadžera “potpuno poludjele”. Ipak, u početku nije sve išlo glatko i trebalo je vremena da njegov potez da pozitivne rezultate. 

Nakon što si je smanjio plaću Price je morao početi iznajmljivati vlastitu kuću da dodatno zaradi jer nije mogao pokriti privatne troškove. Morao je zaposliti i desetak novih ljudi jer je njegov postupak privukao brojne klijente, što je dobro, no troškovi su značajno narasli jer je i novim zaposlenicima morao dati istu plaću od 70.000 dolara.

Međutim, pola godine kasnije se čini da se Priceova nesebičnost isplatila. Od uvođenja odluke o povećanju plaća do sada, profit njegove kompanije se udvostručio. Narudžbe novih klijenata skočile su s 30 na 2000 na mjesec, a u trećem kvartalu skočio je i postotak klijenata koje je Gravity uspio zadržati.

Izvor: poslovni.hr 

We use cookies to enhance your experience. By continuing to visit this site you agree to our use of cookies. Learn more.