Share
Tweet
Share
Send to friend

35 malih ružnih navika zbog kojih karijera tone

Različite profesije imaju različite definicije za neprofesionalno ponašanje.

35 malih ružnih navika zbog kojih karijera tone

Što osobu čini neprofesionalnom, dobrim dijelom ovisi o zanimanju, ali i vrijednostima do kojih (vaša) tvrtka drži.

Ipak, postoje neke stvari koje možemo smatrati neprofesionalnima neovisno o vrsti zanimanja i tvrtki u kojoj radimo.

Ukoliko želite biti pravi profesionalac, Inc.com donosi glavne stvari koje biste trebali izbjegavati:

  • Kašnjenje na posao
  • Neprimjereno odijevanje za posao
  • Loša higijena
  • Nepristojno izražavanje i/ili korištenje psovki
  • Ugnjetavanje, maltretiranje ili ometanje kolega
  • Flertovanje
  • Seksualno uznemiravanje ili neprimjereni fizički kontakti
  • Prijetnje (fizičke, verbalne)
  • Pasivno agresivno ponašanje
  • Nepoštivanje šefa, menadžera, kolega
  • Zahtijevanje specijalnog tretmana
  • Odbijanje radnih zadataka
  • Krađa ili prisvajanje stvari koje vam ne pripadaju (hrana, uredski materijal, beneficije)
  • Sabotiranje tuđeg posla
  • Pretjerana kritičnost prema drugima ili njihovom ponašanju
  • Loša narav, prenaglašen temperament ili nepristojnost
  • Odugovlačenje
  • Diskriminacija
  • Nepoštene ili neprimjerene osude kolega ili tvrtke
  • Loša komunikacija
  • Loša radna etika ili lijenost
  • Odrađivanje posla amaterski
  • Neodržavanje obećanja ili nekolegijalnost
  • Prebacivanje krivice i/ili odgovornosti
  • Laganje
  • Kontinuirano žaljenje
  • Širenje glasina, ogovaranje, osvećivanje
  • Nedostatak volje za (timski) rad s kolegama
  • Nesposobnost samostalnog obavljanja posla
  • Korištenje privatnih veza i poznanstava za stjecanje pogodnosti na poslu
  • Prenaglašene emotivne reakcije (vrištanje, plakanje)
  • Razgovaranje o privatnim problemima na poslu
  • Obrambeni stav i pretjerana osjetljivost na konstruktivnu kritiku
  • Kontinuirano pokazivanje negativnog raspoloženja

 

We use cookies to enhance your experience. By continuing to visit this site you agree to our use of cookies. Learn more.