Share
Tweet
Share
Send to friend

S kakvim se ljudima bogataši nikada ne druže

Amerikanac koji je pet godina proučavao dnevne navike bogataša uočio je jednu važnu stvar – svi oni izbjegavaju pesimiste.

S kakvim se ljudima bogataši nikada ne druže

Prijateljstva koja sklapamo mogu uvelike utjecati na to koliko ćemo zarađivati. Barem tako tvrdi Thomas Corley, bloger i autor knjige Change Your Habits, Change Your Life koji proučava bogataše i njihove navike, prenosi Danas.hr.

“Milijunaši pridaju veliku pozornost tome s kim će se povezati”, piše Corley u svojoj knjizi. “Vi ste uspješni samo u slučaju ako se s takvima i povezujete. Bogati su uvijek u potrazi za ljudima koji su orijentirani na ciljeve, optimistični su, entuzijastični i iznad svega imaju pozitivan stav i  mentalni sklop”, navodi Corley za Business Insider.

Corley je proveo studiju koja je pokazala da se 86 posto ispitanih bogataša udružuje s drugim istomišljenicima koji imaju slične navike. Svima njima zajedničko je što doziraju izloženost negativnim i toksičnim ljudima.

Naime, dugoročni uspjeh moguć samo uz pozitivan stav, ističe Corley. Upravo zato je važno negativne prijatelje i ljude iz okruženja zamijeniti pozitivnim osobama jer je pozitivnost ‘zaštitni znak’ bogatih. “Mi oponašamo ljude koji nas okružuju i s kojima smo povezani”, dodaje.

Corley nije jedini koji je došao do  zaključka da ljudi s negativnom stavom nisu dobro okruženje onima koji teže uspjehu i stjecanju bogatstva. To je još prije sto godina objavio u svoj knjizi američki novinar Napoleon Hill, nakon što je analizirao 500 bogataša svojeg doba.

“Nema nade za uspjeh osobe koja svojom negativnom osobnošću odbija ljude”, pisao je između ostalog Hill u svom bestseleru  i onima koji žele uspjeti savjetovao da počnu zaobilaziti pesimiste i za društvo birati optimiste.

We use cookies to enhance your experience. By continuing to visit this site you agree to our use of cookies. Learn more.