Share
Tweet
Share
Send to friend

Što mislite o Human resourcesu?

Tvrtke koje ulažu u vođenje i razvoj zaposlenika mogu postići dvostruko veći rast prosječnih prihoda.

Što mislite o Human resourcesu? Prije nego što ste zamislili svoju tvrtku i odgovorili na pitanje, javlja se još nekoliko pitanja:

  • Je li on vezan samo za profitabilne industrije (farmacija, telekomunikacija, bankarstvo, FMCG…) ili i za manje profitabilne industrije?
  • Je li Human resources privilegija samo većih kompanija (100+) ili može biti uspješan i u manjim tvrtkama?
  • Govori li se o Human resourcesu i o zaposlenicima samo u uspješnim godinama (do 2008.) ili i u doba krize (2009., 2010.)?
  • Znate li neku tvrtku koja je povećala budžet za Human resources odjel u doba krize (dodatni treninzi, zapošljavanje novih ljudi, stimulacije, bonusi…)?
  • I konačno, pitanje svih pitanja: imaju li uspješne tvtke Human resources odjel zato što su uspješne i bogate ili su takve zato što imaju Human resources odjel?

Istraživanja Boston Consulting Group (2012.) pokazuju da „People" kompanije imaju bolje ekonomske pokazatelje od prosjeka tržišta. Tvrtke koje se ističu u vođenju zaposlenika i upravljanju talentima mogu postići dvostruko veći rast prosječnih prihoda od tvrtki koje zaostaju u tom području.

Tri su ključna HR područja za usporedbu - profitabilnije tvrtke u usporedbi s manje profitabilnim tvrtkama:

… grade lidere - vjerojatnije je da će imati leadership model koji opisuje očekivane doprinose i ponašanja, češće imaju leadership model prema kome se donose odluke o napredovanju zaposlenika, češće planiraju buduće lidere i češće vezuju nagrađivanje i razvoj karijere lidera za razvoj zaposlenika

… čine više kako bi privukle, razvile i zadržale talente - češće nastoje privući talente, vjerojatnije imaju posebne programe za osobe s visokim potencijalom, vjerojatnije imaju razvijene mogućnosti i jasne putove za razvoj karijere, češće nude mogućnost promjene mjesta rada i razlog za premještaj je osobni razvoj

… transparentno pristupaju upravljanju radnim učinkom - češće imaju jasne norme za radni učinak i češće koriste globalne standarde u upravljanju radnim učinkom.

Program SELECTIO HR Akademija profilirani je program za HR profesionalce koji odgovara na navedena pitanja - sveobuhvatan program edukacije iz područja upravljanja ljudskim resursima, prilagođen hrvatskom poslovnom okruženju i temeljen na višegodišnjem konzultantskom iskustvu u području upravljanja ljudskim resursima.

We use cookies to enhance your experience. By continuing to visit this site you agree to our use of cookies. Learn more.