Share
Tweet
Share
Send to friend

Ima tri košulje, četiri para hlača i malu sobu, a sretniji je nego ikad

Fumio Sasaki urednik je jednog web portala i ima sasvim pristojnu plaću. Ipak, vjerno slijedi princip 'manje je više'.

Ima tri košulje, četiri para hlača i malu sobu, a sretniji je nego ikad

Tri košulje, četiri para hlača i čarapa te malena soba s kupaonicom u Tokiju. Toliko je gospodinu Sasakiju potrebno za sreću. I to ne zato jer nema novca. Ovaj 36-godišnjak urednik je jednog web portala i sasvim pristojno zarađuje. 

Nekad strastveni kolekcionar knjiga, cd-a i dvd-a, prihvatio je asketski stil života u duhu zen-budizma po principu 'manje je više', piše Jutarnji list

"Stalno sam razmišljao što mi nedostaje, što još moram kupiti" kaže Sasaki koji je prije dvije godine većinu svojih stvari prodao ili poklonio prijateljima. 

"Nakon što sam manje vremena trošio na šoping i čišćenje, ostalo mi je više vremena za druženje s prijateljima i za putovanja. Postao sam mnogo aktivniji i sretniji", kaže. 

Njegov kolega Katsuya Toyoda također je prihvatio ovakav životni stil: "Postao sam minimalist kako bi na površinu izbile stvari koje su zaista važne u životu."

Pojašnjava kako pravi cilj 'minimalizma' nije izbacivanje suvišnih stvari iz života, koliko dobivanje vremena (i novca) za ono u čemu zaista uživamo. 

We use cookies to enhance your experience. By continuing to visit this site you agree to our use of cookies. Learn more.