Share
Tweet
Share
Send to friend

Milijarder otkrio koja su mu pitanja bitna na razgovoru za posao

Milijarder Drew Houston, osnivač i CEO Dropboxa, na razgovorima za posao obožava postavljati ovih pet pitanja jer kaže da upravo ona otkrivaju stvarne namjere, ambicije i sposobnost kandidata.

Milijarder otkrio koja su mu pitanja bitna na razgovoru za posao

Uz uobičajena pitanja na razgovorima za posao nerijetko se pojave i ona koja na prvu mogu zbuniti kandidate ili im se čini da nemaju pretjeranog smisla. 

Svako pitanje na razgovoru za posao poslodavac postavlja s razlogom, a nerijetko se upravo iza neobičnih pitanja kriju odgovori koji mu najviše govore o sposobnostima i ambiciji kandidata. 

Po toj praksi daleko je najpoznatiji Google, ali nije jedini. Drew Houston, 33-godišnji milijarder i osnivač Dropboxa, ističe kako ga privlače kandidati koji 'imaju svoj zanat, ali svoj posao tretiraju kao zanimanje, a ne kao sredstvo preživljavanja.'

Kako bi otkrio kandidate koji imaju istinsku strast prema onome što rade, Houston im postavlja sljedeća pitanja: 

  • Tko je na svijetu najbolji u vašem poslu?
  • Tko je utjecao na vas?
  • Što ste naučili u protekloj godini?
  • Kad biste imali priliku posjesti 10 godina mlađu verziju sebe, što biste sami sebi savjetovali iz današnje perspektive?
  • Koje su najvažnije lekcije koje ste naučili o poslu?

Pokušajte promisliti o odgovorima na ova pitanja. Možda ih nećete čuti na svom razgovoru za posao, ali će vam olakšati odgovore na neka druga, slična pitanja koja poslodavac postavi. 

Fotografija: Wikimedia

We use cookies to enhance your experience. By continuing to visit this site you agree to our use of cookies. Learn more.