Share
Tweet
Share
Send to friend

Strojovođa usred puta zaustavio vlak jer mu je isteklo radno vrijeme

Putnici operatera španjolskih željeznica Renfe koji su se u noći na srijedu vozili na liniji Santander - Madrid, u prijestolnicu su stigli s višesatnim zakašnjenjem jer je vlakovođa isključio pogon i zaustavio se na sredini puta.

Strojovođa usred puta zaustavio vlak jer mu je isteklo radno vrijeme

Vlakovođa je objasnio da ne može nastaviti dalje jer mu je isteklo radno vrijeme iako je putnicima najprije kazano da moraju čekati zbog tehničkih problema.

Neki od stotinjak putnika odlučili su nastaviti putovanje taksijem, dok su drugi odlučili čekati, a do odredišta su kasnije prevezeni autobusima koje je u međuvremenu angažirao Renfe.

Željeznica je putnicima nadoknadila troškove karata i prijevoza, a strojovođu je u obranu uzeo željezničarski sindikat koji je s poslodavcima otprije u sporu zbog nedostatnog broja strojovođa, zbog čega zaposleni moraju raditi prekovremeno.

Sindikat je izvijestio da je strojovođa više puta upozorio centralu na to da mu radno vrijeme ističe i da će biti prisiljen prekinuti vožnju.

S obzirom na to da njegov zahtjev o smjeni nije uvažen, strojovođa je rekao da je postupio u skladu sa zakonskim propisima.

Izvor: Index

We use cookies to enhance your experience. By continuing to visit this site you agree to our use of cookies. Learn more.